MSD: Δωρεά 100.000 ευρώ στο Υπουργείο Υγείας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

  • Ρούλα Τσουλέα
MSD
Εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών της σε παγκόσμιο επίπεδο για την στήριξη του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών στην μάχη τους εναντίον του κορωνοϊού.

Σε δωρεά ύψους 100.000 ευρώ στο υπουργείο Υγείας, για την προμήθεια ειδών ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας, προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία MSD Ελλάδος. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση της προσπάθειας καταπολέμησης της λοίμωξης που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19.

«Η κίνηση αυτή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στη χώρα, στον ελληνικό πληθυσμό, τους Επαγγελματίες Υγείας και το προσωπικό πρώτης γραμμής», δήλωσε η κυρία Agata Jakoncic, Managing Director Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. «Σας ευχαριστούμε όλους για το σωτήριο έργο που παρέχετε στην κρίσιμη αυτή περίοδο. Οι σκέψεις μας καθημερινά εστιάζουν στο πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της διασποράς της νόσου Covid-19. Πιστεύουμε ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας, θα πετύχουμε περισσότερα και συντομότερα. Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο όλων και ελπίζουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τη βοήθεια της επιστήμης».

Η συνδρομή της MSD στην καταπολέμηση του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο είναι διαρκής. Η εταιρία πρόσφατα διέθεσε 3 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος «MSD for Mothers» για την προστασία των μητέρων, πριν, στη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών

Επιπλέον, η MSD δώρισε 800.000 μάσκες για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Νέας Υόρκης και του New Jersey. Συνεργάζεται επίσης με το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και άλλες εταιρίες υγείας με σκοπό την ανάπτυξη εμβολίων, διαγνωστικών εργαλείων και θεραπειών για την αντιμετώπιση συντομότερα της λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Η MSD παρέχει επίσης οικονομική στήριξη σε Οργανισμούς που βοηθούν τις πληγείσες από την πανδημία κοινότητες. Στους οργανισμούς αυτούς συμπεριλαμβάνονται ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και το Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των αμερικανικών ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (CDC Foundation’s Emergency Response Fund).

Tέλος, επέκτεινε το πρόγραμμα εθελοντισμού των εργαζομένων της προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στους Επαγγελματίες Υγείας της εταιρίας να προσφέρουν το έργο τους στις κοινότητες όπου διαβιούν.