MSD: Χρυσό βραβείο «Best in Pharma» στα Diversity and Inclusion Awards 2023

  • Ρούλα Τσουλέα
MSD
Η εταιρεία διακρίθηκε για το σύνολο των πρωτοβουλιών που εφαρμόζει όσον αφορά την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ισότητα και την γυναικεία ενδυνάμωση.

Με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Best in Pharma» διακρίθηκε η φαρμακοβιομηχανία MSD στα Diversity and Inclusion Awards 2023.

Η εταιρεία διακρίθηκε για το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των πρακτικών της που λαμβάνει όσον αφορά την συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότητα.  Οι πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στην διάκριση της MSD συνίστανται σε:

  • Εταιρικές πολιτικές που στηρίζουν όλους τους εργαζομένους και προάγουν την ισότητα. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι η νέα πολιτική γονικών αδειών, η πολιτική εναντίον της διάκρισης, η πολιτική για δίκαιη και ίση αμοιβή για όλους.
  • Δράσεις που οργανώνονται από τα Δίκτυα Εργαζομένων της εταιρείας, Women’s Network (WN) και Next Generation Network (NGN).
  • Συνεργασίες με οργανισμούς όπως το Women on Top και η ΜΚΟ Κinitron
  • Σεμινάρια και πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε θέματα αποδοχής της διαφορετικότητας , ψυχικής υγείας και ψυχολογικής ασφάλειας στην εργασία.
  • Στήριξη εξωτερικών εκδηλώσεων και δράσεων φορέων και οργανισμών που προάγουν τις αξίες αυτές, όπως το Pride event, το Lifo Upfront κ.α.

Γυναίκες το μισό ανθρώπινο δυναμικό

Σήμερα στην MSD το 48% των εργαζομένων είναι γυναίκες. Το 26% εξ αυτών κατέχουν ανώτερες ή ανώτατες θέσεις. Το 60% της ομάδας διοίκησης είναι γυναίκες. Το 27% των νέων προσλήψεων για το 2022 προήρθε από διαφορετικούς κλάδους. Τέλος, πέντε διαφορετικές εθνικότητες και τέσσερις γενιές συνθέτουν το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Με αφορμή τη διάκριση της MSD, η κυρία Αθηνά Σταύρου, HR Lead Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας ανέφερε: «Η χρυσή διάκριση επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα και την απήχηση εντός του οργανισμού, των δράσεων που υλοποιεί η MSD τα τελευταία χρόνια για την καλλιέργεια ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης, όπου όλοι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ασφαλείς και ελεύθεροι να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν, ενός περιβάλλοντος το οποίο αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα σε κάθε έκφανση της και στο οποίο όλοι οι εργαζόμενοι νιώθουν άνετα και εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους».

Η απονομή των βραβείων  Diversity and Inclusion Awards 2023 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 στο House 124.