ΜΗΤΕΡΑ: Έναρξη συνεργασίας με την Mayo Clinic των ΗΠΑ

  • Ρούλα Τσουλέα
ΜΗΤΕΡΑ
Η συνεργασία αφορά την ίδρυση Εκπαιδευτικού Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής Γυναικολογικής Χειρουργικής. Το κέντρο θα τελεί υπό την αιγίδα Αμερικανικής Ένωσης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (AAGL)

Την υπογραφή συνεργασίας με την παγκοσμίου φήμης Κλινική Μάγιο (Mayo Clinic), στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, ανακοίνωσε το Θεραπευτήριο ΜΗΤΕΡΑ, μέλος του ομίλου παροχής υπηρεσιών Υγείας Hellenic Healthcare Group.

Η έναρξη της συνεργασίας σηματοδοτεί την ίδρυση του πρώτου στην Ευρώπη Εκπαιδευτικού Κέντρου Ελάχιστα Επεμβατικής Γυναικολογικής Χειρουργικής. Το κέντρο θα τελεί υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Ένωσης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (AAGL).

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δύο ετών. Θα διεξαχθεί υπό την επιστημονική διεύθυνση του Δρ. Βασιλείου Καπετανάκη, επιστημονικού συνεργάτη της Mayo Clinic και διευθυντή Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Γυναικείας Αναπαραγωγής στο ΥΓΕΙΑ. Θα συνεργασθούν εξειδικευμένοι γυναικολόγοι του ΜΗΤΕΡΑ και η επιστημονική ομάδα της Mayo Clinic.

Μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα είναι η εξειδίκευση των εκπαιδευμένων χειρουργών σε καινοτόμες ρομποτικές, λαπαροσκοπικές και υστεροσκοπικές τεχνολογίες, για τη θεραπεία καλοήθων και κακοήθων γυναικολογικών παθήσεων.

Επιπλέον, μέσω του προγράμματος το ΜΗΤΕΡΑ, θα αναπτύξει ένα από τα πιο εξελιγμένα Κέντρα Λαπαροσκοπικής Γυναικολογίας που θα προσφέρει:

  • Συνεργασία με κορυφαίους Έλληνες, αλλά και διεθνούς φήμης, χειρουργούς γυναικολόγους
  • Το μοναδικό Κέντρο Εκπαίδευσης στην Ευρώπη, που θα είναι πλήρως διαπιστευμένο υπό την αιγίδα της Αμερικάνικης Ένωσης Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (AAGL)
  • Την εφαρμογή τελευταίας ιατρικής τεχνολογίας για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής παροχής ιατρικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβάνοντας της περαιτέρω ανάπτυξης της Ρομποτικής Χειρουργικής

Ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο διευθύνων σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης δήλωσε σχετικά:«Η νέα αυτή συνεργασία με την Mayo Clinic, ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως, αναδεικνύει την προσήλωση του ΜΗΤΕΡΑ στην παροχή άριστων υπηρεσιών υγείας αλλά και στην εκπαίδευση των νέων ιατρών. Με κέντρο τον άνθρωπο και με όχημα την επιστήμη, το ΜΗΤΕΡΑ αναγνωρίζεται διεθνώς,  λειτουργώντας ως επιταχυντής της ανάπτυξης των ιατρικών εξελίξεων στην Ελλάδα».

Η Mayo Clinic θεωρείται εδώ και δεκαετίες ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία των ΗΠΑ. Μάλιστα την τελευταία εξαετία κατατάσσεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Έχει επίσης κορυφαίες διακρίσεις στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και της ιατρικής εκπαίδευσης, γεγονός που της επιτρέπει να δίνει ζωή σε νέα προγράμματα ιατρικής εκπαίδευσης, προάγοντας την επιστήμη και δημιουργώντας την επόμενη γενιά εξειδικευμένων ιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν