ΜΗΤΕΡΑ: Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στη γυναικολογική λαπαροσκόπηση

  • Ρούλα Τσουλέα
ΜΗΤΕΡΑ
Η πρώτη θεματική ενότητα είναι αφιερωμένη στην ολική λαπαροσκοπική υστερεκτομή. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί το διήμερο 13-14 Μαρτίου  2024.

Στο διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης Continuum συμμετέχει για δεύτερη φορά το  νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, διοργανώνοντας σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στη γυναικολογική λαπαροσκόπηση με επιμέρους θεματικές ενότητες.

Τα σεμινάρια είναι αγγλόφωνα και τελούν υπό την αιγίδα της HEAL Academy, της πρώτης εκπαιδευτικής ακαδημίας του Ομίλου Hellenic Healthcare στην Ελλάδα. Απευθύνονται σε νέους γυναικολόγους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που επιθυμούν να εξοικειωθούν σε σύγχρονες  τεχνικές και  χειρουργικές  προσεγγίσεις, από ένα κέντρο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, υψηλό αριθμό επεμβάσεων και πολυετή κλινική εμπειρία όπως είναι το ΜΗΤΕΡΑ.

Η πρώτη θεματική ενότητα είναι αφιερωμένη στην ολική λαπαροσκοπική υστερεκτομή. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Day Case Laparoscopic Hysterectomy» θα διεξαχθεί το διήμερο 13-14 Μαρτίου  2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Ν. Λούρος του ΜΗΤΕΡΑ.

Την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις από κλινικούς γυναικολόγους με εμπειρία ως συντονιστές του προγράμματος. Θα εξασκηθούν επίσης σε  εξελιγμένους  προσομοιωτές  ενδοσκοπικής χειρουργικής.

Την δεύτερη ημέρα θα παρακολουθήσουν επιλεγμένα χειρουργεία, ώστε να αποκομίσουν τα μέγιστα από την εκπαιδευτική εμπειρία του προγράμματος.

Επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου είναι ο κ. Στέφανος Χανδακάς, αναπληρωτής καθηγητής Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, πρόεδρος  ΔΣ του  ΜΗΤΕΡΑ και  γενικός  γραμματέας της Heal Academy.