«Μαθαίνω για τον καρκίνο»: Νέα ενημερωτική εκστρατεία της Pfizer Hellas

  • Ρούλα Τσουλέα
Pfizer
Παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, που εορτάζεται στις 4 Φεβρουαρίου

Μια νέα ενημερωτική δράση που θέτει τον ασθενή στον επίκεντρο παρουσίασε η Pfizer Hellas με στόχο την ουσιαστική ενημέρωση των ογκολογικών ασθενών, των οικογενειών και των φροντιστών τους για σημαντικά ερωτήματα γύρω από τον καρκίνο.

Η δράση τιτλοφορείται «Μαθαίνω για τον καρκίνο» και αποτελεί πρωτοβουλία του τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas. Συμπεριλαμβάνει 17 βίντεο, τα οποία απαντούν απλά και κατανοητά σε συχνά ερωτήματα που απασχολούν τους ογκολογικούς ασθενείς και τους οικείους τους, όπως:

  • Τι είναι ο καρκίνος
  • Τι είναι η βιοψία
  • Τι είναι η χημειοθεραπεία
  • Πώς να μιλήσω για τον καρκίνο στο παιδί μου
  • Πώς μπορώ να υποστηρίξω έναν ασθενή με καρκίνο

Στόχος των βίντεο είναι η δημιουργία γνώσης που μπορεί να συμβάλλει στο να ξεπεραστούν βασικά στερεότυπα που ακολουθούν τον καρκίνο.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην ευρύτερη ασθενοκεντρική στρατηγική της Pfizer Hellas. Η στρατηγική έχει ως βασικό άξονα την εκπαίδευση των ασθενών και των φροντιστών τους σε θέματα Υγείας.

Βελτίωση της ζωής

«Στην Pfizer Hellas  προτεραιότητά μας είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των ασθενών συμβάλλοντας στη βελτίωση της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους, όχι μόνο με τα καινοτόμα φάρμακά μας αλλά και με πρωτοβουλίες/ δράσεις που τους προσφέρουν τη δύναμη και τη γνώση για μια καλύτερη ζωή», δήλωσε ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας της Pfizer Hellas.

Και πρόσθεσε: «Ειδικά για τους ογκολογικούς ασθενείς, η σωστή και έγκυρη ενημέρωση είναι αποφασιστικής σημασίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του καρκίνου. Αναμφίβολα, η πρώτη πηγή ενημέρωσης θα πρέπει να είναι ο εξειδικευμένος ιατρός ογκολόγος. Ωστόσο, οι ασθενείς με καρκίνο και το στενό τους περιβάλλον δεν παύουν να έχουν διαρκώς ερωτήματα και να αναζητούν απαντήσεις και έγκυρη πληροφόρηση. Ευελπιστούμε ότι μέσα από αυτά τα 17 βίντεο οι ογκολογικοί ασθενείς θα πάρουν ορισμένες από τις απαντήσεις που χρειάζονται σε βασικά ερωτήματα που τους απασχολούν, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην έγκυρη ενημέρωση και κατανόηση της νόσου».

Την πρωτοβουλία της Pfizer Hellas εξήραν οι κυρίες Ζένια Σαριδάκη, πρόεδρος της Ετειρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και Καίτη Αποστολίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), εκτιμώντας πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους ασθενείς.