LEO Pharma: Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος η Catherine Mazzacco

  • Ρούλα Τσουλέα
LEO Pharma
Αλλαγή σκυτάλης μετά από 11 χρόνια στη Leo Pharma, καθώς από την 1η Αυγούστου 2019 την θέση της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου αναλαμβάνει η Catherine Mazzacco.

Η LEO Pharma, παγκόσμια ηγέτιδα στην κλινική δερματολογία, ανακοίνωσε ότι από την 1η Αυγούστου, νέα Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ανέλαβε η Catherine Mazzacco. Τη θέση αυτή κατείχε για 11 χρόνια η Gitte Aabo, η οποία αποχώρησε μετά από 27 χρόνια σημαντικής πορείας στην εταιρεία.

Η LEO Pharma ακολουθεί μια φιλόδοξη στρατηγική έως το 2025 και τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει τη δημιουργία ισχυρής γραμμής παραγωγής R&D, καθώς και σημαντική ενίσχυση της αναγνωσιμότητάς της παγκοσμίως.

Η επόμενη φάση της στρατηγικής της εταιρείας αφορά τις προετοιμασίες για την κυκλοφορία μιας σειράς από καινοτόμες θεραπείες. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Gitte Aabo έχουν από κοινού καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή ηγεσίας, προκειμένου η LEO Pharma να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της.

Ο Olivier Bohuon, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της LEO Pharma, σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Gitte Aabo για την εκπληκτική δουλειά που πραγματοποίησε όσον αφορά την ανάπτυξη της LEO Pharma, από μια μικρή ευρωπαϊκή εταιρεία σε παγκόσμιο ηγέτη στην κλινική δερματολογία και πρωτοπόρο αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών των ασθενών. Η συμβολή της στη συνεχή επιτυχία της εταιρείας υπήρξε εντυπωσιακή».

Η Gitte Aabo δήλωσε: «Η εστίασή μας να βοηθούμε τους ανθρώπους να αποκτήσουν  υγιές δέρμα, καθώς και η στρατηγική μας έως το 2025, έχουν θέσει τη LEO Pharma σε νέα τροχιά. Είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τα ηνία σε μια διάδοχο που θα επιβλέψει τις επερχόμενες κυκλοφορίες προϊόντων και θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της LEO Pharma.

»Νιώθω ιδιαίτερα ευγνώμων, γιατί είχα την ευκαιρία να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στη LEO Pharma, καθώς και να συνεργαστώ με τόσο σπουδαίους ανθρώπους. Είμαι περήφανη για όσα πετύχαμε μαζί και για την εταιρεία που αφήνω στη διάδοχό μου».

Σημαντικές θέσεις ευθύνης

Η Catherine Mazzacco είναι επιτυχημένο στέλεχος με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στη διεθνή επιχειρησιακή διαχείριση και στρατηγική, στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις στον φαρμακευτικό τομέα και τον τομέα των επιστημών υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας και της διεύρυνσης της χρήσης των βιολογικών παραγόντων στην ανοσολογία.

Κατά την πολύχρονη επαγγελματική και επιχειρησιακή της πορεία έχει περάσει από σημαντικές θέσεις ευθύνης όπως: επικεφαλής των Παγκόσμιων εμπορικών δραστηριοτήτων του τμήματος BioPharma της GE Healthcare καθώς και σε πολυάριθμες ηγετικές θέσεις στην Abbott στα τμήματα των φαρμακευτικών προϊόντων, της διαγνωστικής και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

H Catherine Mazzacco είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανικού από το Université de Technologie de Compiègne (Γαλλία). Ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2011. Με την ανάληψη νέων καθηκόντων μετακόμισε από τη Βοστώνη στη Δανία.

Ο Olivier Bohuon σχολίασε: «Είμαι ενθουσιασμένος που προσελκύσαμε την Catherine Mazzacco ως νέα Διευθύνουσα Σύμβουλο της LEO Pharma. Με την εμπειρία της στην ανοσολογία και στη διεύθυνση ιδιαίτερα επιτυχημένων παγκόσμιων εμπορικών οργανισμών στις επιστήμες υγείας, είναι το κατάλληλο άτομο για να οδηγήσει τη LEO Pharma κατά την επερχόμενη φάση της διεύρυνσης του καινοτόμου χαρτοφυλακίου της και να κατοχυρώσει την ηγετική θέση της LEO Pharma στην κλινική δερματολογία».

Η Catherine Mazzacco δήλωσε: «Αποτελεί πραγματική τιμή για μένα ότι μου ζητήθηκε να αναλάβω την ηγεσία της LEO Pharma. Πρόκειται για μια εταιρεία με ισχυρή κληρονομιά και ακόμα ισχυρότερο μέλλον. Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τα επιτεύγματα των ανθρώπων της LEO Pharma και την ισχυρή αναγνώρισή της από τους ασθενείς και τους γιατρούς. Στοιχεία που αποτελούν σημαντικά θεμέλια για τα επόμενα χρόνια, παράλληλα με τη διεύρυνση του καινοτόμου χαρτοφυλακίου της LEO Pharma».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν