Κορρές: Πούλησε το 70% σε ξένο fund, και μπήκε στην αγορά της Κίνας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συμφωνία 48,3 +10 εκατ. υπέγραψε ο κ. Γιώργος Κορρές με fund της Morgan Stanley και τη φαρμακευτική Profex, πουλώντας το 70% της εταιρίας Κορρές, αλλά διατηρώντας το management. Στόχος είναι η χρηματοδότηση της εισόδου στην κινεζική αγορά, περιοχή όπου δραστηριοποιείται η NHPEA Maiden Holding B.V.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση που απέστειλε η εταιρία, το στρατηγικό στοίχημα για τον όμιλο είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση του brand παγκοσμίως. Επισημαίνεται μάλιστα ότι η πρόταση της Morgan Stanley ήρθε την ιδανική στιγμή και υπό τις πλέον κατάλληλες συνθήκες, καθώς πρόκειται να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των πλάνων διεθνούς ανάπτυξης, όχι μόνο στις αγορές προτεραιότητας σε Ευρώπη και Αμερική, αλλά και νέες πολλά υποσχόμενες.

Ο ιδρυτής της ελληνικής εταιρίας, Γιώργος Κορρές δήλωσε:

«Το 2018 θα είναι μία χρονιά-σταθμός για τον όμιλο ΚΟΡΡΕΣ, καθώς προχωράμε σε μία εξαιρετική σύμπραξη που μας προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης. Μία στρατηγική συμφωνία που είναι το αποτέλεσμα της συνεπούς προσπάθειας της ομάδας μας, τα τελευταία 21 χρόνια.

Στόχος της συμφωνίας με τη Morgan Stanley και την εταιρεία Profex είναι η επέκταση στις διεθνείς αγορές και η εδραίωση της μάρκας παγκοσμίως, πέρα από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική, όπου έχουμε ήδη θέσει τις βάσεις μίας επιτυχημένης αναπτυξιακής πορείας. Οι αξίες και η φιλοσοφία της ΚΟΡΡΕΣ παραμένουν ίδιες, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στα ελληνικά βότανα, στο δίκτυο συνεργασιών με καλλιεργητές, στην προϊοντική καινοτομία, στην επιστημονική έρευνα, στις εκχυλίσεις – όλα όσα εκφράζουν την καρδιά της μάρκας παραμένουν αναλλοίωτα.

Αυτό που ενισχύεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας που ανακοινώνουμε σήμερα, είναι η δυναμική και οι μοναδικές προοπτικές για τον Όμιλο ΚΟΡΡΕΣ, καθώς συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος την προσπάθειά μας στο ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον».

Πρώτος στόχος είναι η ραγδαία αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά, ο δρόμος για την οποία αν και είχε ανοίξει, εν τούτοις η χρηματοδότηση της ανάπτυξης αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα. όπως προκύπτει από τους όρους του deal με τη Morgan Stanley η Κίνα αναμένεται να εξελιχθεί στην κορυφαία αγορά για την εταιρία, καθώς εκτός από το 70% της Κορρές η ΝΗΡΕΑ αναλαμβάνει και την αποκλειστική διανομή των προϊόντων.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΗΡΕΑ θα λαμβάνει κέρδη από την διανομή, αρχικά και μετά εφόσον υπάρχουν και από τον Κορρέ, διασφαλίζοντας έτσι την ταχεία απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων καθώς και ρευστότητα για τη διαρκή χρηματοδότηση της επέκτασης στις ασιατικές αγορές.

Από τους όρους του deal προκύπτει επίσης μεγάλη αύξηση της απασχόλησης στον όμιλο Κορρέα και ιδιαίτερα στις παραγωγικές δομές, οι οποίες θα επεκταθούν και θα ενισχυθούν, ενώ σύντομα η παραγωγή αναμένεται να επεκταθεί σε 24ωρη βάση. Εν τω μεταξύ,  η Profex θα αναλάβει την διανομή των προϊόντων της ΚΟΡΡΕΣ στην Κίνα, στο Χονγκ Κονγκ και στο Μακάου.