Κι άλλη στρατηγική εξαγορά για την Roche

  • Iatropedia
Άλλη μια εξαγορά εταιρείας ανακοίνωσε Roche μέσα σε λίγες εβδομάδες. Πρόκειται για την Kapa Biosystems που ιδρύθηκε από τους Trey Foskett, Paul McEwan, Ron McEwan και Chris McGuinness το 2006 και είναι πρωτοπόρος στη χρήση μεθόδων κατευθυνόμενης εξέλιξης για την ανάπτυξη μιας σειράς αντιδραστηρίων υψηλής απόδοσης για μια σειρά βιοϊατρικών εφαρμογών. Τα προϊόντα τους χρησιμοποιούνται από χιλιάδες επιστήμονες σε όλον τον κόσμο και μνημονεύονται σε περισσότερα από 4.000 έγκριτα άρθρα. Η Kapa Biosystems εδρεύει στο Wilmington της Μασαχουσέτης και διαθέτει εγκαταστάσεις έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής στο Cape Town της Νότιας Αφρικής.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η ιδιόκτητη τεχνολογία μηχανικής πρωτεϊνών της Kapa είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και επιτρέπει την παραγωγή και τη μαζική διαλογή μεγάλου αριθμού ενζυμικών παραλλαγών. Επιτυγχάνει έτσι την ταχύτερη επιλογή προσαρμοσμένων ενζύμων με καλύτερη απόδοση σε συγκεκριμένες εφαρμογές, ώστε να συντομεύουν τα χρονοδιαγράμματα ανάπτυξης των προϊόντων. Η εντυπωσιακή σειρά αντιδραστηρίων NGS της Kapa περιλαμβάνει νέες DNA πολυμεράσες που μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση ολόκληρης της ροής εργασιών αλληλούχησης.

Ο Roland Diggelmann, COO της Roche Diagnostics Division, δήλωσε ότι «Η εξαγορά αυτή στηρίζεται στη δέσμευση της Roche για την ανάπτυξη μιας διαφοροποιημένης σειράς προϊόντων NGS που θα προσφέρει στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη λύση για τον τομέα των γενετικών εξετάσεων. Η τεχνολογία και τα προϊόντα της Kapa συμπληρώνουν την τεχνογνωσία και τη σειρά προϊόντων που ήδη διαθέτουμε, όπως είναι τα προϊόντα εμπλουτισμού στόχου για την NGS. Καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους της Kapa και προσβλέπουμε στην ενίσχυση των προσφερόμενων προϊόντων NGS με αυτή τη μοναδική τεχνολογία».

Ο Paul McEwan, συνιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της Kapa Biosystems, δήλωσε: «Η συγχώνευσή μας με τη Roche μάς παρέχει πρόσβαση στη μεγάλη σειρά προϊόντων της, παγκόσμια εμβέλεια και κλινική τεχνογνωσία που θα επιταχύνει τη στρατηγική προσφοράς ολοκληρωμένων λύσεων ροής εργασιών NGS σε περισσότερα εργαστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Εξάλλου είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία που έχουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις δυνατότητές μας στη μηχανική ενζύμων ώστε να συνεισφέρουμε στους τομείς της γονιδιωματικής και της αλληλούχησης, με τελικό στόχο να συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στην πρόοδο της ιατρικής και στην ανθρώπινη υγεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν