Και πάλι πρωτιά για τον όμιλο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. στα Healthcare Business Awards 2018

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε.
Ο όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. ήταν για ακόμη μία χρονιά πρωτοπόρος και νικητής στα Healthcare Business Awards 2018 , θεσμός που επιβραβεύει κάθε φορά την επιχειρηματική αριστεία, την καινοτομία, τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και τις βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων φορέων και οργανισμών του κλάδου της Υγείας.

H φετινή βράβευση του ομίλου με το Silver Award αφορούσε στην κατηγορία Αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής των ασθενών – μέσα από την Εκστρατεία Ενημέρωσης / ευαισθητοποίησης / πρόληψης για τη Νόσο της Οστεοπόρωσης σε συνεργασία με το σύλλογο σκελετικής υγείας «Πεταλούδα».

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία περιλάμβανε την αρχική ενημέρωση προς τους πολίτες σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης οστεοπόρωσης αλλά και τους τρόπους προφύλαξης της σκελετικής τους υγείας, από τους φαρμακοποιούς του δικτύου Green Pharmacy στην περιοχή της Αττικής μέσα στο χώρο των φαρμακείων τους , για ένα χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων και κορυφώθηκε με τη διημερίδα ενημερωτικών ομιλιών και εξετάσεων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 23 και 24 Φεβρουαρίου. Εκεί, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 16 ομιλίες από εξειδικευμένους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας αλλά και 614 εξετάσεις, όπως Οστεοπόρωση (μέτρηση οστικής πυκνότητας με υπερήχους), Triplex φλεβών κάτω άκρων, Ορθοπεδική εκτίμηση οστεοαρθρίτιδας, Αξιολόγηση ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου και Λιπομετρήσεις, Τεστ Σωματοποίησης Άγχους και Ποιότητας Ζωής και Αξιολόγηση ικανότητας κίνησης και ισορροπίας.

Διαβάστε επίσης: Η υγεία των οστών στο προσκήνιο

Για τη βράβευση ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος του Δικτύου Green Pharmacy για το ΔΣ του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε., κ. Μίλτος Αγιούμπ, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή μας, που το δίκτυο συνεταιρισμένων φαρμακείων Green Pharmacy και ο Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. (Προμηθευτικός Συνεταιρισμός των Φαρμακοποιών της Αττικής) διακρίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στα HealthCare Business Awards και μάλιστα σε μία διαφορετική κατηγορία από ό,τι πέρυσι, αυτή τη φορά για τη συμβολή μας στην Αναβάθμισης της Ποιότητας της Ζωής των πολιτών, μέσα από δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης.

Αν θα θέλαμε να χαρακτηρίσουμε με μία λέξη τη φετινή βράβευση, αυτή θα ήταν η λέξη «συνεργασία»- και αυτό επειδή η επιτυχία του εγχειρήματος ήρθε μέσα από τη συντονισμένη και ομαδική δράση των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών του δικτύου Green Pharmacy σε ολόκληρη την Αττική,  ο καθένας μέσα στον ιστό της τοπικής του κοινότητας, της «γειτονιάς» του, των εξειδικευμένων επαγγελματιών- συνεργατών μέσα από τον ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. και ταυτόχρονα όλων μαζί με το Σύλλογο Σκελετικής Υγείας»Πεταλούδα».

Η φετινή, νέα αναγνώριση γεννάει σε όλους μας έμπνευση αλλά και δέσμευση, ώστε το δίκτυο συνεταιρισμένων φαρμακείων Green Pharmacy και ο Όμιλος ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.Α.Π.Ε. να συνεχίσουν να στηρίζουν και να διευρύνουν τις συμπράξεις με τους συλλόγους ασθενών αλλά και τις κοινές δράσεις με τους υπόλοιπους φορείς της υγείας, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών, μαζί και μέσα στις οποίες ζούμε και τις οποίες υπηρετούμε.»