ΙΣΝ: Συνεργασία για την ενίσχυση της ποιοτικής περίθαλψης των παιδιών με καρκίνο

  • Ρούλα Τσουλέα
ΙΣΝ
Νέα πρωτοβουλία για τα παιδιά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Θα  υποστηρίξει το King Hussein Cancer Foundation and Center στην Ιορδανία  για την παροχή φροντίδας σε παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

Την συνεργασία τους για την υποστήριξη των παιδιών με καρκίνο στη Μέση Ανατολή ανακοίνωσαν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το King Hussein Cancer Foundation (KHCF) and Center (KHCC), στην Ιορδανία.

Όπως ανακοινώθηκε στο SNF Nostos Conference 2022, η συνεργασία γίνεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα συνολικού ύψους άνω των 750 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως τόπου καταγωγής ή κοινωνικοοικονομικού υποβάθρου.  Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΙΣΝ θα κάνει μεγάλη δωρεά, ύψους 3 εκατομμυρίων δολαρίων, προς το KHCF/KHCC στο Αμμάν της Ιορδανίας. Το Κέντρο παρέχει περίθαλψη και θεραπεία σε παιδιά με καρκίνο από την ευρύτερη περιοχή. Δίχως αυτό, τα παιδιά δεν θα είχαν πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες.

Όπως ανακοίνωσε το ΙΣΝ, εκτιμάται ότι το 2020 καταγράφηκαν παγκοσμίως 19,3 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου. Το 75% εξ αυτών καταγράφηκαν στις αναπτυσσόμενες χώρες. Οι χώρες αυτές βρίσκονται λιγότερο σε θέση να αντιμετωπίσουν το βάρος της ασθενείας.

Το KHCF/KHCC είναι το κορυφαίο αντικαρκινικό κέντρο στη Μέση Ανατολή. Τελεί υπό την ηγεσία της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Ghida Talal και έχει μεταβάλει ριζικά το τοπίο για την περίθαλψη ενηλίκων και παιδιών με καρκίνο στην Ιορδανία και στην ευρύτερη περιοχή, τονίζει το ΙΣΝ. Το Κέντρο υποστηρίζει χιλιάδες ασθενείς που έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων εκτοπισμένων πληθυσμών και προσφύγων.

Ελπίδα για το μέλλον

«Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς συμπράξεις μας, για την υποστήριξη της θεραπείας μη προνομιούχων παιδιών και παιδιών προσφύγων στο King Hussein Cancer Center», δήλωσε η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Ghida της Ιορδανίας στο SNF Nostos Conference 2022. «Αυτού του είδους η ανθρωπιά είναι που δίνει ελπίδα για το μέλλον. Προσβλέπω στη συνέχιση αυτής της σπουδαίας συνεργασίας».

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τη νέα μας συνεργασία με το KHCF/KHCC που θα καταστήσει δυνατή τη φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονται σε ανάγκη. Προσβλέπουμε σε νέες διόδους συνεργασίας ανάμεσα στο KHCC και στο νέο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ», πρόσθεσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.