Institute of Life ΙΑΣΩ: Βραβείο Καινοτομίας για την μεταφορά μητρικής ατράκτου

  • Ρούλα Τσουλέα
ΙΑΣΩ
Η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute οf Life  ΙΑΣΩ βραβεύτηκε για την κλινική έρευνα της μεταφοράς μητρικής ατράκτου στη διάρκεια των βραβείων ΕΒΕΑ 2020.

Με το βραβείο Έρευνας-Καινοτομίας & Τεχνολογικής ανάπτυξης τιμήθηκε η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute οf Life  ΙΑΣΩ, στη διάρκεια των Βραβείων ΕΒΕΑ 2020.

Τα Βραβεία ΕΒΕΑ 2020 απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών βράβευσε την επιχειρηματική αριστεία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

Η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute οf Life  ΙΑΣΩ βραβεύτηκε για την κλινική έρευνα της μεταφοράς μητρικής ατράκτου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνεργασία με την Embryotools, αποκλειστικά στο εργαστήριο της Institute of Life στο ΙΑΣΩ.

Η μέθοδος προσφέρει τη δυνατότητα σε γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης, λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις, να αποκτήσουν υγιή παιδιά με δικό τους γενετικό υλικό.

Το Institute of Life ΙΑΣΩ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα Κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ευρώπη. Χρησιμοποιεί την πιο εξελιγμένη τεχνολογία, εφαρμόζοντας καινοτόμες θεραπείες και τεχνικές ώστε μέσα από τα υψηλότερα πρότυπα λειτουργίας να προσφέρει σιγουριά στα ζευγάρια που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της. Αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι η Ελλάδα καινοτομεί, πρωτοπορεί και μπορεί να πρωταγωνιστήσει και σε παγκόσμιο επιστημονικό επίπεδο.