Ιατρικό Περιστερίου: Πιστοποίηση στη Νότια Ευρώπη ως Κέντρου Εκπαίδευσης για τις παθήσεις-ταμπού

  • Ρούλα Τσουλέα
Ιατρικό Περιστερίου
Στη Χειρουργική Κλινική του Ιατρικού Περιστερίου αντιμετωπίζονται με εξελιγμένους τρόπους οι παθήσεις των αιμορροΐδων, το συρίγγιο και η κύστη κόκκυγος.

Κέντρο Εκπαίδευσης για τη Νότια Ευρώπη στη νέα, επαναστατική μέθοδο E-RaFisTura είναι πλέον η Χειρουργική Κλινική του Ιατρικού Περιστερίου, υπό τη διεύθυνση του γενικού χειρουργού Δρ. Αναστάσιου Ξιάρχου.

Η νέα, πρωτοποριακή συνδυαστική μέθοδος, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη χειρουργική κλινική του Ιατρικού Περιστερίου αντιμετωπίζει οριστικά τις παθήσεις των αιμορροΐδων, του συριγγίου και της κύστης κόκκυγος. Αποτελεί δε, το μοναδικό κέντρο Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και ένα από τα λίγα στην Ευρώπη, στη συγκεκριμένη τεχνική.

Η Χειρουργική Κλινική του Ιατρικού Περιστερίου πιστοποιήθηκε από την εταιρεία F Care Systems, με έδρα στο Βέλγιο, έχοντας ήδη στο ενεργητικό της ένα μεγάλο αριθμό επιτυχημένων επεμβάσεων με τη μέθοδο E-RaFisTura. Σύμφωνα με τη Διεθνή Πιστοποίηση, η κλινική πληροί όλα τα απαραίτητα κριτήρια, ώστε να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα απευθύνεται σε χειρουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η πρωτοποριακή λύση για την άμεση αποκατάσταση και την αποφυγή επιπλοκών

Κεντρική καινοτομία αυτής της επαναστατικής μεθόδου είναι η χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας των ραδιοσυχνοτήτων,σε συνδυασμό διαφορετικών, δοκιμασμένων και ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων, ανά πάθηση, και συγκεκριμένα της μεθόδου Endoscopic Pilonidal Sinus Treatment (EPSiT),Video-assisted anal fistula treatment (VAAFT) & Trilogy. Ο συνδυασμός αυτών των μεθόδων και η εξελιγμένη μέθοδος των ραδιοσυχνοτήτων Rafaelo, αποτελούν τη νέα καινοτόμο τεχνική που δίνει οριστική λύση σε παθήσεις που μέχρι τον τελευταίο καιρό, αποτελούσαν ταμπού για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι πληθυσμού.

Μέσα σε ελάχιστο χειρουργικό χρόνο, ο ασθενής αποκομίζει όλα εκείνα τα οφέλη των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών. Ανώδυνα και αναίμακτα, βρίσκει λύση στο πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ιατρική πρωτοπορία της κλινικής έχει ήδη δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έρχεται ως αναγνώριση του πολυετούς επιτυχημένου έργου της, στο κομμάτι της Γενικής Χειρουργικής

Εμπειρία, εξειδίκευση και οργανωμένες νοσοκομειακές δομές

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι δε θα πρέπει να παραμελούμε την υγεία μας, ακόμη και αυτήν τη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε. Η επιλογή μας για τη θεραπεία, θα πρέπει να βασίζεται σε  παραμέτρους, όπως η εμπειρία και η εξειδίκευση του ιατρού και της ομάδας του, το ευρύτερο νοσοκομειακό περιβάλλον, οι οργανωμένες δομές και κυρίως, η εξατομικευμένη αντιμετώπιση προς τον ασθενή, όπως αυτά υφίστανται και εφαρμόζονται σε κάθε κλινική του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Παράλληλα, και μέσα από τη συνεργασία της Διεπιστημονικής Ομάδας οι ιατρικές ομάδες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών είναι σε θέση να προσφέρουν την πλέον εξατομικευμένη λύση για κάθε περίπτωση, όσο σύμπλοκη και αν είναι.

Κατά τη διάρκεια της τελετής πιστοποίησης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Περιστερίου, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κος Χρήστος Αποστολόπουλος, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, μέσα από νέες και πρωτοποριακές τεχνικές, παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, οι οποίες έχουν άμεσο αντίκτυπο στον Έλληνα ασθενή. Η συγκεκριμένη διάκριση για το Ιατρικό Περιστερίου, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη αλλά και τη δέσμευσή μας,προς όλους, ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά».

Ενώ, παράλληλα, ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Περιστερίου, δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αναδεικνύει την εξειδίκευση του ιατρικού προσωπικού, την πρωτοπορία του Ομίλου σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και την προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας, σε όλες τις πτυχές της χειρουργικής φροντίδας. Κάνοντας χρήση των συνδυαστικών μεθόδων, εξελισσόμαστε και βρισκόμαστε σε θέση να προσφέρουμε ελάχιστα επεμβατικές λύσεις, αντιμετωπίζοντας οριστικά παθήσεις, που έως τώρα αποτελούσαν ταμπού για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση, προσφέροντας στον ασθενή ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.