ΙΑΣΩ Γενική Κλινική: Δωρεάν ιατρικές εκτιμήσεις για την ημικρανία στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας

  • Ρούλα Τσουλέα
ΙΑΣΩ
Η δράση του ΙΑΣΩ γίνεται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης για την Ημικρανία, που έχει οριστεί η 12η Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Η ημικρανία αποτελεί παγκοσμίως την κύρια αιτία αναπηρίας σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης για την Ημικρανία στις 12 Σεπτεμβρίου, το Ιατρείο Κεφαλαλγίας της Γενικής Κλινικής του ΙΑΣΩ προσφέρει πέντε (5) δωρεάν ιατρικές εκτιμήσεις για συμβουλευτική σχετικά με τη χειρουργική αντιμετώπιση της ημικρανίας.

Η ημικρανία αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως και την πρώτη αιτία αναπηρίας σε άτομα κάτω των 50 ετών. Είναι μία χρόνια νευρολογική ασθένεια που εκδηλώνεται με έντονες κεφαλαλγίες. Οι κεφαλαλγίες συνήθως συνοδεύονται από συμπτώματα όπως:

  • Δυσανεξία στο φως
  • Δυσανεξία στους θορύβους
  • Ναυτία
  • Εμέτους
  • Ανάγκη για ξεκούραση ή κατάκλιση

Η ημικρανία προσβάλει κυρίως νεαρές γυναίκες και σχετίζεται συχνά με τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Με την κατάλληλη ενημέρωση και θεραπεία, όσοι υποφέρουν από ημικρανίες, μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Έως πρόσφατα, οι θεραπευτικές επιλογές των χρόνιων κεφαλαλγιών στην Ελλάδα περιλάμβαναν κυρίως φαρμακευτικά σχήματα, τεχνικές χαλάρωσης, βελονισμό ή ομοιοπαθητική. Η χειρουργική ομάδα του Ιατρείου Κεφαλαλγίας του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αποσυµπίεση του νεύρου που ευθύνεται για τον πονοκέφαλο µέσω μικροχειρουργικής (µε τη χρήση μικροσκοπίου), σε επιλεγμένους ασθενείς. Η χειρουργική ένδειξη αφορά αποκλειστικά τους ασθενείς οι οποίοι δεν καταφέρνουν να βρουν ανακούφιση µε τα συντηρητικά θεραπευτικά μέσα.

Για ραντεβού καλέστε στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική στα τηλέφωνα 210 6383090-1, Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00–15:00.