Η Viatris Inc. άρχισε τη λειτουργία της ως μία νέα εταιρεία φροντίδας υγείας

  • Iatropedia newsroom
Viatris
Η νέα εταιρεία προέκυψε από τη συνένωση της Mylan και της Upjohn. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 165 χώρες. Στο χαρτοφυλάκιό της διαθέτει περισσότερα από 1.400 εγκεκριμένα φαρμακευτικά μόρια.

Άρχισε τη λειτουργία της η εταιρεία Viatris Inc, η νέα εταιρεία Φροντίδας Υγείας που δημιουργήθηκε μετά την επιτυχημένη συνένωση της Mylan και της Upjohn, θυγατρικής της Pfizer.

Χάρη στη συνένωση των δύο αυτών αλληλοσυμπληρούμενων εταιρειών, η Viatris κατέχει πλέον την εξειδίκευση στους τομείς της επιστήμης, της παραγωγής και της διανομής με αποδεδειγμένες ρυθμιστικές, ιατρικές και παγκόσμιες εμπορικές ικανότητες, για να προσφέρει υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς σε περισσότερες από 165 χώρες.

Η Viatris αποτελεί μία νέα παγκόσμια εταιρεία Φροντίδας Υγείας. Με ανθρώπινο δυναμικό σχεδόν 45.000 εργαζομένων, εδρεύει στις ΗΠΑ. Διαθέτει επίσης παγκόσμια κέντρα στο Pittsburgh των ΗΠΑ, στο Hyderabad  της Ινδίας και στη Shanghai της Κίνας.

Το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει περισσότερα από 1.400 εγκεκριμένα φαρμακευτικά μόρια, για ευρύ φάσμα σημαντικών θεραπευτικών κατηγοριών. Τα προϊόντα της καλύπτουν τόσο μη μεταδιδόμενα όσο και λοιμώδη νοσήματα. Συμπεριλαμβάνουν επίσης κορυφαία, εμβληματικά επώνυμα προϊόντα, καθώς και παγκόσμια σημαντικά πρωτότυπα φάρμακα και γενόσημα. Έχει επίσης ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο βιο-ομοειδών φαρμάκων, καθώς και ευρύ φάσμα προϊόντων OTC και φαρμακείου.

Κορυφαίος προμηθευτής αντιρετροϊκών φαρμάκων

Η Viatris παρέχει υψηλής ποιότητας φάρμακα για την αντιμετώπιση 9 από τις 10 ασθένειες που αποτελούν κύριες αιτίες θανάτου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η Viatris είναι ένας κορυφαίος προμηθευτής αντιρετροϊκών φαρμάκων κατά της λοίμωξης HIV/AIDS και άλλων λοιμωδών νοσημάτων. Περίπου το 40% των σχεδόν 23 εκατομμυρίων ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία για τη λοίμωξη HIV χρησιμοποιεί τα προϊόντα της. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται το 60% των παιδιών που λαμβάνουν θεραπεία παγκοσμίως.

Η συνένωση της Mylan και της Upjohn ανακοινώθηκε στις 29 Ιουλίου 2019. Έλαβε οριστική έγκριση από τις ρυθμιστικές Αρχές στις 30 Οκτωβρίου 2020. Η τακτική διαπραγμάτευση της μετοχής της Viatris στο χρηματιστήριο Nasdaq, με σύμβολο μετοχής VTRS, άρχισε κατά την έναρξη της ημέρας διαπραγμάτευσης στις 17 Νοεμβρίου 2020. Ήταν η πρώτη πλήρη ημέρα διαπραγμάτευσης μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φάρμακα

Ο Robert J. Coury, Executive Chairman της Viatris, δήλωσε: «Γιορτάζουμε την έναρξη λειτουργίας της Viatris που αποτελεί την κορύφωση ενός στρατηγικού, καλά μελετημένου έργου, που διήρκησε πάνω από δέκα χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθεί μια παγκόσμια εταιρεία με τέτοιο εύρος και βάθος, ώστε να προσφέρει αποτελεσματικότερη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς και συστήματα υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαι απολύτως πεπεισμένος για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τη Viatris και για την αξία που αναμένουμε ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει για όλους τους εταίρους – από τους ασθενείς και τους εργαζομένους μας μέχρι τους πελάτες και τους μετόχους».

Ο Rajiv Malik, Πρόεδρος της Viatris,δήλωσε: «Η μοναδική θέση μας όσον αφορά τη δυνατότητα ενίσχυσης της πρόσβασης στη Φροντίδα Υγείας και την αντιμετώπιση ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών στηρίζεται στις βέλτιστες στην κατηγορία τους επιστημονικές, ρυθμιστικές, παραγωγικές και εφοδιαστικές ικανότητες της εταιρείας μας σε συνδυασμό με την εμπορική εμβέλειά μας σε αγορές και κανάλια. Στην καρδιά των δραστηριοτήτων μας βρίσκεται η μακροχρόνια και σταθερή δέσμευση στην ποιότητα που αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων μας, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και των δύο εταιρειών. Πιστεύουμε ότι οι συνδυασμένες εμπορικές ικανότητες και το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να απευθυνόμαστε σε περισσότερους πελάτες και ασθενείς».