Η Roche Diagnostics ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Sysmex

  • Iatropedia newsroom
Roche Diagnostics
Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία παγκόσμιας εταιρικής συνεργασίας που θα ισχύσει έως το τέλος του 2030. Βάσει του νέου πλαισίου συνεργασίας, ανανεώνεται και η δέσμευση των δύο εταιρειών στην τρέχουσα πολυετή συμφωνία τους

Η Roche Diagnostics ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας παγκόσμιας εταιρικής συνεργασίας με τη Sysmex. Με τη συμφωνία ορίζεται το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών για διανομή, πώληση και παροχή υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων αναλυτών και αντιδραστηρίων  στον τομέα της Αιματολογίας.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις αντίστοιχες πλατφόρμες Πληροφορικής που διαθέτουν, για βελτίωση της εμπειρίας των πελατών βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Η συμφωνία παγκόσμιας εταιρικής συνεργασίας θα ισχύει έως το τέλος του 2030.

Βάσει του νέου πλαισίου συνεργασίας, ανανεώνεται και η δέσμευση των δύο εταιρειών στην τρέχουσα πολυετή συμφωνία τους. Η τρέχουσα συμφωνία προβλέπει ότι η Roche Diagnostics έχει τη δυνατότητα έως το 2026 διανομής, πώλησης και παροχής υποστήριξης για ευρύ φάσμα λύσεων της Sysmex στον τομέα της Αιματολογίας σε επιλεγμένες χώρες. Στις χώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Ελλάδα, Κύπρος, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Λόγω της αποκλειστικότητας της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών στον κλάδο της in vitro διάγνωσης, η διάρκειά της ορίζεται με ανταγωνιστικούς νομικούς όρους. Και οι δύο εταιρείες έχουν σαφή πρόθεση να συνεχίσουν να ενισχύουν τη σχέση και τη συνεργασία τους και στο μέλλον.

Πάσχουν 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι

Η επιβάρυνση των ασθενών αλλά και των συστημάτων Υγείας από τις αιματολογικές διαταραχές είναι πολύ μεγάλη. Πρόσφατες μελέτες εκτιμούν ότι στην Ευρώπη πάσχουν από αιματολογικές διαταραχές 80 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο οικονομικός αντίκτυπός τους ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ ετησίως, κυρίως για δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Η βελτιωμένη διαχείριση αποτελεί βασικό παράγοντα στην αντιμετώπιση της αυξημένης οικονομικής επιβάρυνσης του τομέα της υγείας και της κοινωνίας.

«Η επιτυχημένη και παγκοσμίως εδραιωμένη συνεργασία μας με τη Sysmex, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας λύσεις, αναβαθμίζοντας την αποτελεσματικότητα του αιματολογικού ελέγχου στα κεντρικά εργαστήρια των νοσοκομείων καθώς και στα ιδιωτικά εργαστήρια, προς όφελος των ασθενών που ζουν με αιματολογικές διαταραχές», δήλωσε ο Dr. Ulrich Schwörer, Γενικός Διευθυντής της Roche Diagnostics Hellas. «Υπηρετώντας πάντα τον πρωταρχικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των συνανθρώπων μας, συνεχίζουμε τις επικεντρωμένες ενέργειές μας ώστε να συμβάλλουμε εμπράκτως στη διάγνωση και την αντιμετώπιση των αιματολογικών νοσημάτων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ασθενών».