Η Pfizer Hellas συνυπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

  • Ρούλα Τσουλέα
PFIZER Χάρτα Διαφορετικότητας
Την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χάρτα Διαφορετικότητας, που προωθεί τη διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις, συνυπέγραψε η Pfizer Hellas.

Η Pfizer Hellas συνυπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας (Diversity Charter), την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας ενεργά την  ισότητα και τη διαφορετικότητα σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας. Η πρωτοβουλία αρχίζει την εφαρμογή της στην Ελλάδα το 2019.

Η ενέργεια αυτή, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της, ως χορηγός  στο πρόσφατο Εναρκτήριο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις, καταδεικνύει τη δέσμευσή της για τη διαμόρφωση μιας ανθρωποκεντρικής κουλτούρας στο εργασιακό περιβάλλον, όχι μόνο εντός της εταιρείας αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Για το σκοπό αυτό, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εργαζομένων, με την ονομασία “Diversity & Inclusion Action”, που σχεδιάζει και πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις. Τέτοιες δράσεις είναι, π.χ., συνεργασίες με ΜΚΟ για την ενίσχυση προγραμμάτων που δίνουν επαγγελματικές ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρίες.

Η πιο πρόσφατη είναι η συμμετοχή του τμήματος Human Resources στην Ημέρα Καριέρας για Άτομα με Αναπηρία (Career Fair.4All 2019). Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από τη ΜΚΟ ethelon και αφορούσε συμμετοχή σε συμβουλευτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη των γυναικών σε υψηλόβαθμες θέσεις της εταιρείας καθώς και καμπάνιες εσωτερικής επικοινωνίας και εκδηλώσεις για την ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων της.

«Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα»

Η κυρία Λία Μπερτσιάδου, επικεφαλής της ομάδας «Diversity & Inclusion Action” και του τμήματος Immunology & Inflamation της Pfizer  δήλωσε σχετικά:

«Για όλους εμάς στην Pfizer Hellas ο πλουραλισμός και η διαφορετικότητα στον τρόπο σκέψης αποτελεί ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που ενισχύει την καινοτομία και μας φέρνει πιο κοντά τόσο στους ασθενείς μας όσο και στην κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αξία της διαφορετικότητας. Αξιοποιούμε τα διαφορετικά υπόβαθρα των εργαζομένων μας, ενσωματώνοντάς τα στην καθημερινή μας εργασία, καθώς πεποίθησή μας είναι ότι ο καθένας με το ταλέντο του και τη δική του μοναδική ματιά μπορεί να συνεισφέρει στην εξέλιξη του συνόλου.

Θέλουμε ο κάθε εργαζόμενος να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα του επιτρέψει να «κυνηγήσει» το μέλλον του. Ότι έχει δίπλα του ανθρώπους που τον κατανοούν, τον εμπνέουν, τον βοηθούν να εξελίξει τα ξεχωριστά του ταλέντα έτσι ώστε να φτάσει στο έπακρο των δυνατοτήτων του. Στόχος μας είναι να μπορούμε να κατανοούμε τις βαθύτερες ανάγκες της κοινωνίας, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί. Αυτή η πολυφωνία, άλλωστε, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν οδηγήσει την εταιρεία μας στην κορυφή».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η Pfizer για 16η χρονιά συγκέντρωσε βαθμολογία 100% στον κατάλογο για το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον προς την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, που είναι γνωστός ως Δείκτης Εταιρικής Ισότητας (Corporate Equality Index), της οργάνωσης «Εκστρατεία Ανθρώπινων Δικαιωμάτων» (Human Rights Campaign).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν