Η Pfizer Hellas κορυφαία εταιρεία στη διαφορετικότητα και συμπερίληψη

  • Ρούλα Τσουλέα
Pfizer Hellas
Κατέκτησε επτά βραβεία για πρωτοβουλίες που ανέλαβε όσον αφορά την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον της.

Το κορυφαίο βραβείο «D&I Champion of the Year» απέσπασε η Pfizer Hellas στα πρώτα Βραβεία Διαφορετικότητας & Συμπερίληψης (Diversity & Inclusion Awards 2022) που διοργανώθηκαν στη χώρα μας. Η διοργάνωση ανέδειξε το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των πρακτικών σχετικά με τη συμπερίληψη, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ισότητα στις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, η Pfizer Hellas απέσπασε έξι ακόμα βραβεία σε πέντε σημαντικές κατηγορίες βράβευσης.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στρατηγική προτεραιότητα της Pfizer Hellas είναι η καλλιέργεια μιας κουλτούρας που ενσωματώνει και προάγει την διαφορετικότητα, την ισότιμη αντιμετώπιση και την συμπερίληψη, όχι μόνο στην εργασιακή καθημερινότητα αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Άλλωστε, «η ισότιμη αντιμετώπιση αποτελεί μία από τις τέσσερις βασικές αξίες που καθορίζουν την εταιρική κουλτούρα της Pfizer παγκοσμίως», τονίζει. «Οι αξίες αυτές  αποσκοπούν σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και χωρίς  ανισότητες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης».

Τα Βραβεία Διαφορετικότητας & Συμπερίληψης 2022 διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την εταιρεία Boussias και το Diversity Charter Greece.

Υποστήριξη προσφύγων και ενέργειες «Act!on»

Αναλυτικά οι βραβεύσεις της Pfizer Hellas συμπεριλαμβάνουν:

  • Κατηγορία «Πρωτοβουλίες/πρακτικές/δράσεις στον πυλώνα συμπερίληψης και διαφορετικότητας, Ethnicity»: Χρυσό βραβείο και ειδική πλατινένια αριστεία για την πρωτοβουλία υποστήριξης προσφύγων Refugee Leadership Initiative (PRLI). Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των προσφύγων. Ήδη η Pfizer Hellas έχει προχωρήσει σε προσλήψεις προσφύγων, αποδεικνύοντας την έμπρακτη υποστήριξή της στην ισότιμη αντιμετώπιση και ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία. Επιπλέον,  η Pfizer Hellas υποστηρίζει το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας (Futsal) του Παναθηναϊκού Α.Ο, στο πλαίσιο του προγράμματος αθλητικής εκπαίδευσης προσφύγων και ασυνόδευτων παιδιών, με στόχο την ένταξη, την κοινωνικοποίηση και την αθλητική εκπαίδευσή τους.
  • Κατηγορία «Καλύτερη εταιρεία στον κλάδο «Pharma»»: Χρυσό βραβείο για τις ενέργειες Διαφορετικότητας, Ισότητας & Συμπερίληψης «Act!on». Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας (Diversity Charter), με την οποία υποστηρίζεται ενεργά η ισότιμη αντιμετώπιση και η διαφορετικότητα σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας. Οι ενέργειες αυτές καταδεικνύουν τη δέσμευση της Pfizer Hellas στη διαμόρφωση μιας ανθρωποκεντρικής κουλτούρας στο εργασιακό περιβάλλον. H Pfizer Hellas είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα που υπέγραψε τη Χάρτα.

Ενέργειες εκπαίδευσης, ομάδα OPEN και ισότιμη αντιμετώπιση

  • Κατηγορία «Καλύτερες πρακτικές Training & Coaching»: Χρυσό βραβείο για το σύνολο των ενεργειών εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων της Pfizer Hellas για κάθε πυλώνα συμπερίληψης και διαφορετικότητας. Η εταιρεία πραγματοποιεί ειδικά προγράμματα, αφιερωμένα στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στα άτομα με ιδιαιτερότητες, στην γυναικεία ενδυνάμωση και στην κοινωνική αλλαγή. Και αυτό, διότι η Pfizer Hellas έχει ως βασική προτεραιότητα τη συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα ένταξης, ισότιμης αντιμετώπισης και ενσωμάτωσης όλων των κοινωνικών ομάδων, με στόχο τη δημιουργία της κουλτούρας συμπερίληψης και διαφορετικότητας.
  • Κατηγορία «Καλύτερες πρακτικές Employee Network»: Ασημένιο βραβείο για την Ομάδα OPEN (Out Pfizer Employee Network) και Allies. Μέσω αυτής της ομάδας παρέχεται υποστήριξη στους ΛΟΑΤΚΙ συναδέλφους και τους συμμάχους τους. Το OPEN είναι ένας εθελοντικός οργανισμός της Pfizer παγκοσμίως, ο οποίος  εργάζεται για να ενσωματώσει τις κορυφαίες στην κατηγορία στρατηγικές και τακτικές για τη διαφορετικότητα.
  • Κατηγορία «Πρακτικές Recruiting & Hiring Strategy»: Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία για την ισότιμη αντιμετώπιση και τις ίσες ευκαιρίες απασχόλησης. Η Pfizer Hellas προσφέρει ενιαία μισθολογική πολιτική, αξιολόγηση και επιμόρφωση χωρίς διακρίσεις.

Χωρίς προκαταλήψεις και ανισότητες

Την απονομή της πλατινένιας αριστείας στην κατηγορία «πρωτοβουλίες / πρακτικές/ δράσεις στον πυλώνα συμπερίληψης και διαφορετικότητας, Ethnicity» έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Η βράβευσή μας ως κορυφαίας εταιρείας στην Διαφορετικότητα & την Συμπερίληψη  επιβραβεύει τις προσπάθειές να δημιουργήσουμε μία κοινωνία χωρίς προκαταλήψεις και κοινωνικές ανισότητες», δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο η κυρία Λία Μπερτσιάδου, επικεφαλής της ομάδας Diversity & Inclusion “Αct!on” της Pfizer Hellas  και BU Lead Inflammation & Immunology της Pfizer Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Και συνέχισε: «Στην Pfizer Hellas η Διαφορετικότητα & Συμπερίληψη  είναι στρατηγική προτεραιότητα. Οι αξίες της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας αποτελούν βασικό στοιχείο της εταιρικής μας κουλτούρας. Πιστεύουμε πως μέσα από τη διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό μπορούμε να είμαστε περισσότερο καινοτόμοι, δημιουργικοί και αποτελεσματικοί προς όφελος της κοινωνίας και των ασθενών. Μέσα από όλες μας τις πρωτοβουλίες στόχος μας είναι να ενισχύουμε διαρκώς το θετικό μας αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία ως ένας καλός εταιρικός πολίτης και το αποδεικνύουμε καθημερινά σε κάθε μας δραστηριότητα».