Η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη» … έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο

  • Γιάννα Σουλάκη
τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη
Δυναμικό παρόν έδωσε η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη» στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2019.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Novo Νοrdisk Hellas και η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη» συμμετείχε, την Κυριακή 17 Μαρτίου σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στην Αθήνα, του Αγώνα Δρόμου 21 χλμ. , του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. και του Αγώνα Δρόμου 3 χλμ. Στην ομάδα συμμετείχαν εργαζόμενοι της Novo Nordisk Hellas με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου, η Γερμανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen), η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ), δημοσιογράφοι από το χώρο της υγείας καθώς και φίλοι της ομάδας.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Η συμμετοχή μας στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2019, προκύπτει από την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το γενικό πληθυσμό για το Σακχαρώδη Διαβήτη και να επικοινωνήσουμε το μήνυμα, ότι η πρόληψη και η ρύθμισή του είναι δυνατό να επιτευχθούν με 3 επιλογές:

1. Αξιολογώντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη από μια απλή εξέταση,

2. Υιοθετώντας την υγιεινή διατροφή και

3. Εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση».

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas κα Μαίρη Καραγεώργου με αφορμή τον αγώνα της Αθήνας δήλωσε:

«Η εταιρεία μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συμμετέχει στο δρομικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας 2019. Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την πρόληψη και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Θα συνεχίσουμε μέσα στο 2019 να εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο προς στο ευρύ κοινό όσο και στους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά και αποτελεσματικά η ασθένεια του Σακχαρώδη Διαβήτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν