Η Neuraxpharm επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

  • Ρούλα Τσουλέα
Neuraxpharm
Ο Όμιλος Neuraxpharm, που επικεντρώνεται στις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, απέκτησε την Brain Therapeutics η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες.

Την επέκταση των δραστηριοτήτων του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μέσω της απόκτησης της εταιρείας Brain Therapeutics, ανακοίνωσε ο Όμιλος Neuraxpharm.

Η Neuraxpharm είναι μία κορυφαία εξειδικευμένη ευρωπαϊκή φαρμακευτική εταιρεία, που επικεντρώνεται στις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Η  Brain Therapeutics είναι εταιρεία marketing και διανομής σκευασμάτων του κεντρικού νευρικού συστήματος. Διαθέτει μακρόχρονη τεχνογνωσία στην εμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων για το ΚΝΣ στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες.

Η Brain Therapeutics έχει έδρα την Αθήνα. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που διανέμει καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών με ψυχικές, νευρολογικές, νευροαναπτυξιακές ή νευροεκφυλιστικές διαταραχές. Καλύπτουν επίσης τους τομείς της Αναισθησιολογίας και του πόνου.

Έχοντας αποκτήσει την BrainTherapeutics, η Neuraxpharm είναι πλέον σε θέση να εισάγει νέα φαρμακευτικά σκευάσματα στην ελληνική αγορά, αφού η υπάρχουσα δομή της Brain Therapeutics προσφέρει ένα μοναδικό πλεονέκτημα πρόσβασης στην τοπική αγορά. Η εμπορική τεχνογνωσία/εξειδίκευση της BrainTherapeutics και η διαθεσιμότητα των απαραίτητων αδειών για το ευρύ χαρτοφυλάκιο φαρμακευτικών σκευασμάτων θα επιτρέψουν στη Neuraxpharm να επεκταθεί γρήγορα  και να εδραιώσει τη θέση της ως ειδικού στο ΚΝΣ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αναπτυξιακή πορεία

Η Neuraxpharm συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία. Η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της από δύο σε 19 ευρωπαϊκές χώρες μέσα σε πέντε χρόνια. Οι πέντε από αυτές τις χώρες προστέθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες. Η ελληνική αγορά  σκευασμάτων σχετικών με το ΚΝΣ που αναπτύχθηκε κατά 4% το 2020, αντιπροσωπεύει μεγάλη ευκαιρία για τη Neuraxpharm να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τη συναλλαγή, ο Δρ Jörg-ThomasDierks, διευθύνων σύμβουλος της Neuraxpharm, δήλωσε: «Η απόκτηση της Brain Therapeutics θα ενισχύσει σημαντικά τις επιτυχημένες δραστηριότητές μας στην διάθεση/εμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων ΚΝΣ  στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες… Η απόκτηση της Brain Therapeutics μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, ο οποίος είναι να καλύψουμε τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες ασθενών με παθήσεις/διαταραχές του ΚΝΣ σε όλη την Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο κ. Γεώργιος Παυλάκης, ιδρυτής της Brain Therapeutics, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα γίνουμε μέρος της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας με σκευάσματα που αφορούν παθήσεις του ΚΝΣ και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη δυναμική, έμπειρη και υψηλών επιδόσεων ομάδα της Neuraxpharm… Μαζί, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε περαιτέρω καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα για το ΚΝΣ σε ασθενείς στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

O κ. Παυλάκης θα είναι ο γενικός διευθυντής της Neuraxpharm στην Ελλάδα και σε άλλες γεωγραφικά γειτονικές χώρες, όπου σταδιακά θα επεκτείνει τις δραστηριότητες της η εταιρεία.