Η MSD στηρίζει εμπράκτως την αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης

  • Ρούλα Τσουλέα
MSD
Η εταιρεία προσέφερε δύο υποτροφίες για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα, στο πλαίσιο της στήριξης του έργου του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στην αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης

Διετείς υποτροφίες σε δύο γυναίκες-μέλη του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου, για σπουδές σε παραϊατρικά επαγγέλματα, προσέφερε η εταιρεία MSD, στηρίζοντας το έργο του συνδέσμου για την αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης.

Η δωρεά, συνολικής αξίας 7.200 ευρώ, έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής ευθύνης «Life Matters» που πραγματοποιεί η MSD.

Η αντιμετώπιση της γυναικείας κακοποίησης παραμένει επιτακτική, καθώς η πανδημία αύξησε τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι το 43% των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν βιώσει κάποια μορφή ψυχολογικής βίας από τον σύντροφό τους και μάλιστα από την ηλικία των 15 ετών.

Σύμφωνα με την 1η Ετήσια Έκθεση για τη Βία κατά των Γυναικών που συνέταξε η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, το 45% των γυναικών-θυμάτων βίας φαίνεται να είναι άνεργο. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ενδυνάμωση των γυναικών και την τόνωση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητάς τους.

Θερμές ευχαριστίες προς την MSD εξέφρασε η πρόεδρος του Συνδέσμου κυρία Μαίρη Παχιαδάκη. Όπως είπε, με την κίνηση αυτή παρέχεται η ευκαιρία σε δύο κακοποιημένες γυναίκες να προχωρήσουν στη ζωή τους και να επανενταχθούν στην κοινωνία. «Είμαστε συγκινημένοι για την εξαιρετική κίνησή της MSD, που για μας σημαίνει την αναγνώριση των πολύχρονων επίπονων προσπαθειών μας στον δύσκολο τομέα της κακοποίησης», είπε.

Μηδενική ανοχή στη βία

Από την πλευρά της, η κυρία Agata Jakoncic, Managing Director Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, ανέφερε πως οι υποτροφίες σπουδών σίγουρα θα αποτελέσουν ένα μέσο ενδυνάμωσης της γυναίκας, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί η γυναικεία κακοποίηση στην Ελλάδα.

«Είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε την γυναίκα, να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, προκειμένου να αναπτύξει στάση μηδενικής ανοχής στη βία και την κακοποίηση», τόνισε.

Οι υποτροφίες χορηγήθηκαν κατά την ετήσια συνάντηση της MSD, η οποία διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης. Την συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Kρητικός παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου.

Ο Αντώνης Τασαπατάκης αφηγήθηκε την ιστορία του και μίλησε για τη δύναμή του να ξεπερνά τα εμπόδια, ώστε να βγαίνει νικητής τόσο στις αθλητικές δραστηριότητες όσο και στη ζωή.

 

Φωτογραφία: Οι κυρίες Μαίρη Παχιαδάκη και Agata Jakoncic