Η MSD εξαγοράζει την εταιρεία βιοτεχνολογίας EyeBio

  • Ρούλα Τσουλέα
MSD
Η εξαγορά θα γίνει μέσω θυγατρικής της MSD. Η EyeBio δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και έχει ισχυρό ιστορικό ανάπτυξης πρωτοποριακών οφθαλμολογικών θεραπειών.

Οριστική συμφωνία μέσω της οποίας η MSD θα εξαγοράσει την ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Eyebiotech Limited (EyeBio), έχουν συνάψει οι δύο εταιρείες.

Όπως ανακοίνωσαν, η εξαγοράς της EyeBio, που εστιάζει στην Οφθαλμολογία, θα γίνει μέσω θυγατρικής εταιρείας της MSD.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη στρατηγική επιχειρηματικής ανάπτυξης μας που καθοδηγείται από την επιστήμη για να επεκτείνουμε και να διαφοροποιήσουμε τη γραμμή μας», δήλωσε ο Dr. Dean Y. Li, πρόεδρος της MSD Research Laboratories. «Η ομάδα της EyeBio, υπό την ηγεσία του Dr. David Guyer και του Dr. Tony Adamis, έχει ισχυρό ιστορικό ανάπτυξης πρωτοποριακών οφθαλμολογικών θεραπειών. Συνδυάζοντας τα δυνατά μας σημεία, στοχεύουμε να προχωρήσουμε με μεθοδικότητα και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της πολλά υποσχόμενης σειράς υποψηφίων θεραπευτικών προϊόντων που στοχεύουν στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς».

Η EyeBio αναπτύσσει μια σειρά κλινικών και προκλινικών υποψηφίων προϊόντων για την πρόληψη και τη θεραπεία της απώλειας όρασης που σχετίζεται με την αγγειακή διαρροή στον αμφιβληστροειδή. Η διαρροή αυτή αποτελεί γνωστό παράγοντα κινδύνου για παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.

«Η ομάδα της EyeBio συγκέντρωσε με επιτυχία μια σειρά νέων υποψηφίων προϊόντων  προκειμένου να παρέχει νέες θεραπευτικές επιλογές για ασθενείς με νόσο του αμφιβληστροειδούς», δήλωσε ο Dr. David R. Guyer, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της EyeBio. «Ως θυγατρική της MSD, η EyeBio θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τους πόρους και την υποδομή που χρειάζονται για να υποστηρίξει την κλινική, ρυθμιστική και εμπορική ανάπτυξη αυτών των υποψηφίων προϊόντων,  ώστε να καταστούν προσβάσιμα σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο».

Εκτός από την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της MSD, η εξαγορά επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της εταιρείας στον τομέα της Οφθαλμολογίας.

Πρωτοποριακή εργασία

Η EyeBio και η ηγετική της ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών Dr. Guyer και Dr. Adamis θα αξιοποιήσουν την εμπειρία και την παγκόσμιας κλάσης τεχνογνωσία τους ως μέρος της MSD για να συνεχίσουν την πρωτοποριακή τους εργασία για την προώθηση της κλινικής ανάπτυξης του υποψήφιου προϊόντος για το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας και άλλων εν εξελίξει προγραμμάτων.

«Λιγότερο από τρία χρόνια πριν, η EyeBio δημιουργήθηκε για να καταστήσει πραγματικότητα την ιδέα του Dr. Guyer για μια πιθανή νέα θεραπεία για παθήσεις του αμφιβληστροειδούς», δήλωσε η κυρία Kate Bingham, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της EyeBio και διευθύνουσα σύμβουλος της SV Health Investors. «Αυτή η συμφωνία αντικατοπτρίζει τη σκληρή δουλειά της ταλαντούχας ομάδας της EyeBio, με επικεφαλής τον Dr. Guyer, η οποία μέσω της συμφωνίας αυτής έχει θέσει το υποψήφιο προϊόν για το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας σε μια καθορισμένη πορεία ανάπτυξης για τους ασθενείς».