Η Merck Serono και η Illumina σε στρατηγική συνεργασία για τις διαγνωστικές Μεθόδους στην ογκολογία

  • Iatropedia
Η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός τομέας της Merck, και η Illumina, Inc., ανακοίνωσαν σήμερα μια συνεργασία για να επεκτείνουν την ανάπτυξη μιας διαγνωστικής μεθόδου επόμενης γενιάς με βάση τις αλληλουχίες, που αφορά τον τομέα της Ογκολογίας, για κλινικές μελέτες στοχευμένων θεραπειών για τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Merck Serono και η Illumina θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν εφαρμογές που ανιχνεύουν και ταυτόχρονα μετρούν πολλαπλές γενετικές παραλλαγές σε ένα μοναδικό δείγμα όγκου, σε περιβάλλον κλινικών δοκιμών. Η επιτυχημένη πορεία της Illumina σε τέτοιου είδους τομείς αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για τη συνεργασία, καθώς οι πλατφόρμες αλληλουχίας επόμενης γενιάς που έχουν λάβει έγκριση από μια ρυθμιστική αρχή θα μπορούσαν να επιταχύνουν την ανάπτυξη μίας εφαρμογής και να διευκολύνουν την είσοδο ενός συνοδού διαγνωστικού τεστ.

«Η συνεργασία μας με την Illumina σχετικά με τον προσδιορισμό αλληλουχίας επόμενης γενιάς, θα μας επιτρέψει να πραγματοποιούμε μελέτες γονιδιώματος με ένα ρυθμό που θα ήταν αδιανόητος πριν από λίγα χρόνια, και θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη αρκετών διαγνωστικών μεθόδων», δήλωσε η Susan Herbert, Επικεφαλής του τμήματος Global Business Development της Merck Serono. «Αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τη θέση της Merck Serono ως παγκόσμιος ηγέτης στη στοχευμένη ιατρική στην ογκολογία».

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη διαγνωστικών μεθόδων, κανονιστικών εγκρίσεων σε όλο τον κόσμο και την παγκόσμια εμπορική εκμετάλλευση.