Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» στη Λήμνο

  • Γιάννα Σουλάκη
προΣfΕΕρουμε
Σημαντική ποσότητα φαρμακευτικού – υγειονομικού και εκπαιδευτικού υλικού διανεμήθηκε σε 225 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Λήμνου, μέσω της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε», του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Το νησί της Λήμνου αποτέλεσε τον όγδοο σταθμό της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε». Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και οι εταιρείες μέλη του Lundbeck, Takeda και Βιανέξ με την υποστήριξη του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Λήμνου προσέφεραν σημαντική ποσότητα φαρμακευτικού – υγειονομικού και εκπαιδευτικού υλικού σε 225 μαθητές που φοιτούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ρεπανιδίου Λήμνου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που έχουν αναλάβει από κοινού ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά είδη σε παιδιά και ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Το ταξίδι ξεκίνησε στα τέλη του 2016 από τη Ρόδο, συνεχίστηκε στη Φλώρινα και τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη, τη Ξάνθη, το Καστελόριζο, την Κομοτηνή, στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε», ο ΣΦΕΕ κάλυψε το κόστος φαρμακευτικού υλικού για την υποστήριξη της φαρμακευτικής αγωγής ασθενών με χρόνια νοσήματα στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών στο Κλειδί Σερρών, στη Μαλακάσα και στην Κόρινθο. Συνεισφέροντας με όλες του τις δυνάμεις και στην πανδημία της COVID-19, ο ΣΦΕΕ κάλυψε το κόστος αναλώσιμων υλικών για τη διενέργεια μέσω των κινητών μονάδων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.) μαζικών Rapid Tests ανίχνευσης κορωνοϊού.

Τέλος, το «προΣfΕΕρουμε» μετά το νησί της Λήμνου προγραμματίζεται να συνεχιστεί στην Εύβοια, για την υποστήριξη των μαθητών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός δήλωσε σχετικά: «O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλαίσιο της εθελοντικής αγαθοποιούς ανθρωπιστικής δυναμικής που έχει αναπτύξει συμπορεύεται με τον ΣΦΕΕ σε θέματα που στοχεύουν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, καθώς επίσης στην ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στην ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος στη χώρα μας».

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η οποία συνεχίζεται και το 2022, αγκαλιάζοντας τις ανάγκες παιδιών αλλά και ευάλωτων κοινωνικά ομάδων σε ακριτικές περιοχές. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, άλλωστε στόχος και του φαρμακευτικού κλάδου είναι να στηρίζει την κοινωνία, να είναι όλοι καλά, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ώστε να μπορούν όλοι να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΣΦΕΕ στο σύνδεσμο: https://www.sfee.gr/category/ipefthinotita/koinoniki-protovoulia-prosfeeroume/