Η ΕLPEN στηρίζει το πρόγραμμα «Green Future» του We4ll

  • Ρούλα Τσουλέα
ELPEN
Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων σε πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Η ELPEN ενισχύει το έργο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «We4ll» για την προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Green Future».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική δράση, που αφορά στη διοργάνωση έξι περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων εντός του 2022 σε μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων των πυρόπληκτων περιοχών των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνα.

Η πρώτη εκπαίδευση διεξήχθη την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 στο Νηπιαγωγείο «Ονειρόσκαλα» στη Νέα Μάκρη. Οι υπόλοιπες θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους.

Οι συγκεκριμένες εκπαιδεύσεις στοχεύουν στην ενημέρωση των παιδιών, μέσω διαδραστικών παρουσιάσεων και παιχνιδιών, για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον σήμερα, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο καθένας από εμάς να το προστατεύσει. Παράλληλα, τους προσφέρουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μία συμβολική δενδροφύτευση στο σχολείο τους.

Ο We4ll είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός. Δημιουργήθηκε για να «βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά». Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής το καλοκαίρι του 2018.

Το έργο του We4ll άρχισε με την παροχή βοήθειας και την δενδροφύτευση με περισσότερα από 10.000 δένδρα στις πληγείσες περιοχές του Μαραθώνα και της Ραφήνας. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει φυτέψει περισσότερα από 50.000 δένδρα εντός και εκτός Ελλάδας (Κένυα, Νιγηρία, Ινδονησία).

Η φροντίδα του περιβάλλοντος αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για την ELPEN. Με τη στήριξη του προγράμματος «Green Future», η ELPEN συμβάλλει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς της τοπικής κοινωνίας που δραστηριοποιείται Παράλληλα, συνεισφέρει στην ανάπλαση του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής και στη δημιουργία νέων πνευμόνων πρασίνου.