Η BMS Ελλάδος συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2023

  • Ρούλα Τσουλέα
BMS
Οι άνθρωποι της Bristol Myers Squibb Ελλάδας τίμησαν τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα.

Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 άρχισε η 9η Εβδομάδα Ασθενών, η παγκόσμια πρωτοβουλία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb (BMS), στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται γύρω από τη δέσμευσή τους να εργάζονται για να βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών.

Κάθε Σεπτέμβριο οι άνθρωποι της BMS σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, αποτίουν φόρο τιμής στους ασθενείς με χρόνια και σοβαρά νοσήματα. Συμμετέχουν σε δράσεις που τους παρέχουν την ευκαιρία να αναλογιστούν την πραγματική αξία της εργασίας τους και να επανασυνδεθούν με την αποστολή και το όραμα της εταιρείας.

Συναντώντας τους ασθενείς και συνομιλώντας μαζί τους, ακούγοντας τα βιώματα και τα συναισθήματά τους, οι εργαζόμενοι εμπνέονται ώστε να διατηρούν αμείωτες τις δεσμεύσεις τους για την ικανοποίηση των ακάλυπτων ιατρικών αναγκών.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 η BMS Ελλάδας διοργάνωσε εσωτερική εκδήλωση με τίτλο «Breathing Beyond». Κεντρικός προσκεκλημένος ήταν ένας ασθενής με καρκίνο του πνεύμονα.

Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον ίδιο πώς βιώνει τη ζωή με μία από τις πιο σοβαρές μορφές καρκίνου. Έμαθαν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του και τον αντίκτυπο στις οικογενειακές και κοινωνικές του σχέσεις. Άκουσαν ακόμα πώς συμμετέχει στη λήψη των θεραπευτικών αποφάσεων που τον αφορούν.

Ενίσχυση του οργανισμού Fairlife L.C.C.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η κυρία Κορίνα Πατέλη Bell, πρόεδρος του οργανισμού «Fair life – Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» (Fairlife L.C.C.). Ο οργανισμός είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα του καρκίνου του πνεύμονα.

Όραμά του είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη βελτίωση της διαχείρισης της νόσου, από την πρόληψη έως τη θεραπεία. Ως σταθερός υποστηρικτής του έργου του οργανισμού από την αρχή λειτουργίας του, η BMS Ελλάδας συνδράμει και φέτος μέσω δωρεάς στην εκπλήρωση των στόχων του.

Ο κ. Σοφοκλής Χάνος, Patient Advocacy & Communications Manager της BMS Ελλάδας, δήλωσε: «Η Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών έχει καθιερωθεί ως αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της Bristol Myers Squibb. Μας υπενθυμίζει τον λόγο για τον οποίο εργαζόμαστε, μας δίνει την ευκαιρία να νιώσουμε υπερήφανοι για όσα έχουμε πετύχει και να αντλήσουμε έμπνευση ώστε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα. Εργαζόμαστε για τους ασθενείς μας».

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά): Σοφοκλής Χάνος, Patient Advocacy & Communications Manager, Bristol Myers Squibb Greece, Γιώργος Τσιακαλάκης, Corporate & Government Affairs Lead, Sr Manager Bristol Myers Squibb Greece, Κορίνα Πατέλη Bell, Πρόεδρος του οργανισμού «Fair life – Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» (Fairlife L.C.C.), Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια Bristol Myers Squibb Ελλάδας