Η AbbVie υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

  • Ρούλα Τσουλέα
AbbVie
Με την υπογραφή της, η AbbVie επιβεβαίωσε εμπράκτως την προσήλωσή της στον σεβασμό, την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχή, χωρίς αποκλεισμούς ή διακρίσεις.

Την Χάρτα Διαφορετικότητας που προωθεί τη διαφορετικότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις υπέγραψε την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie. Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) και του Diversity Charter Greece.

Με την υπογραφή της, η AbbVie επιβεβαίωσε εμπράκτως την προσήλωσή της στον σεβασμό, την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμμετοχή, χωρίς αποκλεισμούς ή διακρίσεις λόγω φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, χρώματος του δέρματος, ηλικίας, εθνικότητας ή οποιαδήποτε μορφής αναπηρίας.

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, που καθημερινά εργάζεται για τη βελτίωση της υγείας και της ζωής των ανθρώπων. Στην AbbVie αποτελεί προτεραιότητα η κατάρριψη στερεοτύπων και η διατήρηση υψηλών προτύπων στο εργασιακό περιβάλλον, όπου όλοι οι εργαζόμενοι διαθέτουν πρόσβαση στα ίδια εργαλεία ανάπτυξης, σε ίσες ευκαιρίες και κίνητρα.

«Για την AbbVie το μέλλον είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στις ίσες ευκαιρίες. Η φιλοσοφία μας διέπεται από τη συνεχή προσπάθειά μας να αναγνωρίζουμε και να προλαβαίνουμε κάθε είδους ασυνείδητη προκατάληψη», δήλωσαν οι κ.κ. Πασχάλης Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie και Θωμάς Κούγκουλος, HR Director της AbbVie.

Και συνέχισαν: «Η αναγνώριση της διαφορετικότητας είναι το κύτταρο της εταιρείας μας και έχει σημασία για τους ασθενείς μας. Για να αγγίξουμε την καινοτομία, ώστε οι ασθενείς μας να απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα με καινοτόμα φάρμακα, απαιτείται ενσυναίσθηση και δημιουργικότητα, οι οποίες προκύπτουν μέσα από ευρύ φάσμα απόψεων, διαφορετικών τρόπων σκέψης και προσεγγίσεων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης, εξήρε την κίνηση της AbbVie και επισήμανε πως «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν επιχειρήσεις, που πραγματώνουν στην καθημερινή τους λειτουργία τις αρχές της υγιούς ένταξης διαφορετικών εργαζομένων, γίνονται μέλη της Χάρτας».