Healthcare Business Awards: Επιβράβευση επιχειρηματικής αριστείας και προσφοράς στην Υγεία

 • Ρούλα Τσουλέα
Healthcare Business Awards
Τιμητικές διακρίσεις και βραβεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο των Healthcare Business Awards 2019 σε ανθρώπους, συλλόγους, οργανισμούς, εταιρείες και νοσοκομεία για την προσφορά τους στην Υγεία και την Κοινωνία.

Με τη συμμετοχή επιφανών εκπροσώπων του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η τελετή απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2019.

Περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, συγκεντρώθηκαν στον Πολυχώρο Λώλος στην Παιανία, για να τιμήσουν τις καλύτερες εκφάνσεις της προσφοράς στην Υγεία και την Κοινωνία για τη χρονιά που πέρασε.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος. Στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας, ο οποίος αποτελεί κορυφαίο στόχο του Υπουργείου, ειδικά σε μια εποχή που είναι αναγκαία η εξοικονόμηση πόρων και η ορθολογική κατανομή τους.

O κ. Νικόλαος Πέππας, αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του εξήρε το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Οι εθελοντές διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι σημείο αναφοράς στην αντιμετώπιση των καταστροφών», είπε. «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, θέτοντας σε προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας πολιτικής προστασίας, εκπονεί ειδικό σχέδιο για τον καλύτερο συντονισμό όλων των θεσμικών δυνάμεων και των εθελοντών για να μην ξαναζήσουμε τραγικά περιστατικά του παρελθόντος».

Και πρόσθεσε: «Αναζητάμε οικονομικούς  πόρους που θα βελτιώσουν τα διαθέσιμα μέσα και τις συνθήκες για όλους τους εμπλεκόμενους με την ασφάλεια των συμπολιτών μας».

«Η καινοτομία μέρος των υπηρεσιών Υγείας»

Η κυρία Φωτεινή Στυλιανοπούλου, πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων Healthcare Business Awards και ομότιμη καθηγήτρια Βιολογίας ΕΚΠΑ, πρόεδρος Δ.Σ. του Ινστιτούτου Παστέρ, ανέφερε κατά την ομιλία της: «Η προσφορά στην Υγεία μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους: μέσω του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δομών υγείας, μέσω των ερευνητών της βιοϊατρικής έρευνας, μέσω των εθελοντών ή των συλλόγων ασθενών.

»Σήμερα βραβεύονται φορείς που εκπροσωπούν όλες αυτές τις μορφές. Βραβεύεται επίσης η καινοτομία και η πρωτοπορία στην Υγεία. Η βιοϊατρική έρευνα έχει ταχύτατη εξέλιξη και τα ευρήματά της αξιοποιούνται γρήγορα στον τομέα της Υγείας. Η καινοτομία είναι πλέον μέρος των υπηρεσιών Υγείας. Έτσι, σήμερα βραβεύεται η καινοτομία και η πρωτοπορία σε όλες τις όψεις της Φροντίδας Υγείας: πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, αποκατάσταση».

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών βραβείων σε ανθρώπους οι οποίοι με τη δράση τους:

 • Έχουν προσφέρει αξιόλογο κοινωνικό έργο
 • Έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας
 • Έχουν αποδείξει έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία των επιχειρήσεων και των οργανισμών που εκπροσωπούν.

Οι τιμητικές διακρίσεις

Αναλυτικότερα, το τιμητικό βραβείο για την «Προσφορά στην Υγεία και την Επιστήμη» απονεμήθηκε στον Αθανάσιο Μελέτιο Δημόπουλο, Καθηγητή Θεραπευτικής Ογκολογίας – Αιματολογίας, Διευθυντή Θεραπευτικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και Πρύτανη ΕΚΠΑ.

Τιμητικό βραβείο για την «Ανιδιοτελή Προσφορά στην Προστασία της Ζωής, της Υγείας και του Περιβάλλοντος» απονεμήθηκε στους Διασώστες  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στην κατηγορία «Συνολική προσφορά στην επιχειρηματικότητα, την επένδυση και την καινοτομία» διακρίθηκε ο Διονύσης Φιλιώτης, Πρόεδρος EphForT, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly. Το βραβείο παρέλαβε ο Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – Lilly, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ & Υπεύθυνος Κλινικής Έρευνας, ταμίας και μέλος Δ.Σ. στο Φόρουμ φαρμακευτικής καινοτομίας.

Τέλος, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ απέσπασε τιμητική βράβευση για τα «100 χρόνια Προσφοράς στην Υγεία». Το επετειακό τιμητικό βραβείο παρέλαβε η Φωτεινή Στυλιανοπούλου από τη θέση της Πρόεδρου του Ινστιτούτου.

Άλλα βραβεία

Πέρα από τις παραπάνω τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν βραβεία σε:

 • Συλλόγους Ασθενών
 • Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς
 • Πανεπιστημιακά Ιδρύματα
 • Ερευνητικά κέντρα
 • Δημόσια Νοσοκομεία
 • Ιδιωτικές Κλινικές
 • Φαρμακευτικές επιχειρήσεις
 • Επιχειρήσεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
 • Επιχειρήσεις και οργανισμούς εκτός κλάδου υγείας

Οι βραβεύσεις αυτές έγιναν για επενδυτικές πρωτοβουλίες, κοινωφελείς δράσεις και προγράμματα επικοινωνίας που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του κλάδου της Υγείας και στην προαγωγή της κοινωνικά υπεύθυνης επιχειρηματικότητας,

Αναλυτικά τους νικητές σε κάθε κατηγορία μπορείτε να βρείτε  στο www.healthcareawards.gr

Τα Healthcare Business Awards 2019 διοργανώθηκαν με επιτυχία για τέταρτη χρονιά από την Boussias Communications και το Health Daily. Υποστηρικτής τους ήταν η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν