GENESIS Pharma: Επέκταση της εμπορικής της συμφωνίας με την Incyte

  • Ρούλα Τσουλέα
GENESIS Pharma
Η διευρυμένη συμφωνία συμπεριλαμβάνει δύο νέα αντικαρκινικά φάρμακα για σπάνιες μορφές καρκίνου (ορφανά φάρμακα) που θα διατεθούν σε 11 αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης

Την επέκταση της αποκλειστικής συμφωνίας προμήθειας και διανομής με την Incyte Biosciences International Sàrl, ανακοίνωσε η εταιρεία φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας GENESIS Pharma.

Η διευρυμένη συμφωνία αφορά στην εμπορική διάθεση δύο νέων ορφανών φαρμάκων για τον καρκίνο. Ως ορφανά ορίζονται τα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση σπανίων παθήσεων. Εν προκειμένω η συμφωνία αφορά την διάθεση:

  • Της πεμιγατινίμπης (pemigatinib) για ορισμένους ασθενείς με χολαγγειοκαρκίνωμα
  • Της ταφασιταμάμπης (tafasitamab) για ορισμένους ασθενείς με λέμφωμα από μεγάλα Β-κύτταρα (DLBCL)

Η διευρυμένη συμφωνία εμπεριέχει και γεωγραφική επέκταση της ήδη υπάρχουσας. Έτσι, η Incyte παραχωρεί στην GENESIS Pharma αποκλειστικά δικαιώματα για προμήθεια και διανομή των φαρμάκων σε 11 χώρες. Οι χώρες αυτές είναι Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία, Σλοβενία, Μάλτα, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Αλβανία και Μαυροβούνιο.

Η GENESIS Pharma θα διαθέτει τα εν λόγω φάρμακα έπειτα από τις τοπικές εγκρίσεις τους.  Η νέα συμφωνία έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης εξαετούς συνεργασίας των δύο εταιρειών για το φάρμακο πονατινίμπη (ponatinib). Η πονατινίμπη χορηγείται σε ασθενείς με λευχαιμία.

«Τα τελευταία έξι χρόνια συνεργαζόμαστε με την Incyte για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών στην πονατινίμπη στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GENESIS Pharma κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης.

«Αυτή η επιτυχημένη σύμπραξη και η κοινή μας δέσμευση και τεχνογνωσία στα σπάνια αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα άνοιξαν το δρόμο για την επέκταση της συμφωνίας μας με δύο υποσχόμενες νέες θεραπείες που προστίθενται τώρα στο ευρύ χαρτοφυλάκιό μας που αφορά σε σπάνιες κακοήθειες».