For Her: Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τη Roche Hellas

  • Iatropedia
Η Roche στήριξε και φέτος τον Αγώνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού Greece Race for the Cure 2015 που διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής”. Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι της εταιρείας με τις οικογένειές τους, διαδίδοντας το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί...

Ο διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, κ. Κίμων Μαλαταράς, με αφορμή την χορηγία της διοργάνωσης από τη Roche, δήλωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι οι προληπτικές εξετάσεις αλλά και η έγκαιρη διάγνωση, αποτελούν τα όπλα για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού. Ο Αγώνας Greece Race for the Cure® αποτελεί πλέον θεσμό για εμάς. Παίρνουμε ενεργά μέρος στην διοργάνωση που υλοποιεί με δέσμευση επί σειρά ετών το «Άλμα Ζωής», για να μεταφέρουμε από κοινού τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου».

Ο Διευθυντής Professional Services & Επικοινωνίας της Roche Diagnostics Hellas, κ. Άγγελος Ευαγγελόπουλος, με αφορμή τη συμμετοχή στη διοργάνωση με την καμπάνια «HPV test: Oύτε μία γυναίκα με καρκίνο τραχήλου της μήτρας», δήλωσε: «Ευχαριστούμε το «Άλμα Ζωής», που, με την αποδοχή της φετινής συμμετοχής μας, αποδεικνύει έμπρακτα τον αγώνα του Συλλόγου για τη συνολική φροντίδα της υγείας της γυναίκας. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε αρωγοί και συνοδοιπόροι».

Η Roche συμμετείχε ως επίσημος χορηγός των δρομέων του Αγώνα, ενώ στο περίπτερο ενημέρωσης “For Her” το κοινό είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη νόσο αλλά και για άλλους γυναικολογικούς καρκίνους, τις μεθόδους ελέγχου καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Η καμπάνια της Roche Hellas για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον γυναικείο και γυναικολογικό καρκίνο «For Her» έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις μορφές του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, έχει προγραμματιστεί σειρά δράσεων οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Συλλόγους Ασθενών.

Ο Αγώνας Race for the Cure, είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, καθώς διοργανώνεται εδώ και 31 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο από την αμερικανική οργάνωση Susan G. Komen for the Cure®. Στην Ελλάδα, το Greece Race for the Cure διοργανώνεται από το 2009 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen®.