ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: 25 χρόνια κλινικής έρευνας στην Ελλάδα

  • Ρούλα Τσουλέα
ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ
Το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας ιδρύθηκε το 1996 από τον Διονύση Φιλιώτη. Έως σήμερα έχει συνεργαστεί με χιλιάδες γιατρούς και ερευνητές σε χιλιάδες ερευνητικά κέντρα.

Περισσότερα από 130 κλινικά ερευνητικά προγράμματα έχει πραγματοποιήσει η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ στη χώρα μας, στο πλαίσιο του έργου του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας που συμπλήρωσε 25 χρόνια λειτουργίας.

Στα προγράμματα αυτά συμμετείχαν συνολικώς 16.000 ασθενείς και περισσότεροι από 2.100 Έλληνες ιατροί και ερευνητές, από 1.300 ερευνητικά κέντρα. Οι μελέτες κάλυψαν 11 θεραπευτικές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται:

  • Ο διαβήτης
  • Η Ογκολογία
  • Το κεντρικό νευρικό σύστημα
  • Οι μυοσκελετικές παθήσεις
  • Η Ουρολογία
  • Ο πόνος
  • Τα αυτοάνοσα νοσήματα κ.ά.

Το συνολικό ποσό που διατέθηκε στις έρευνες ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό αξιοποιήθηκε για την αναβάθμιση των δομών Υγείας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε εξειδικευμένους τομείς, την εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας και τη βελτίωση της οργάνωσης και του εξοπλισμού των ερευνητικών κέντρων.

Τις επισημάνσεις αυτές έκανε σε ανακοίνωσή της η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος.

Όπως αναφέρει, το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ ιδρύθηκε το 1996 από τον κ. Διονύση Φιλιώτη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας. Στόχος του ήταν να προωθήσει την κλινική έρευνα και να συμβάλει στην εξεύρεση νέων θεραπειών.

Η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ τονίζει πως το Τμήμα είναι ένα από τα πολυπληθέστερα και πιο παραγωγικά στη χώρα μας. Το στελεχώνουν 35 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι αξιολογούν συνεχώς νέους φαρμακευτικούς παράγοντες και αναπτύσσουν ερευνητική τεχνογνωσία.

Τα 36 από τα ερευνητικά προγράμματα που έχει πραγματοποιήσει το Τμήμα αφορούσαν τον σακχαρώδη διαβήτη και τα 32 την Ογκολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν