ΕΒΕΑ: Ίδρυση Φόρουμ Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και Εξοπλισμού

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΒΕΑ
Η ίδρυση ανακοινώθηκε στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ιατροτεχνολογία

Η Ιατροτεχνολογία και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου με εκπροσώπους των εταιρειών του κλάδου.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν για την ίδρυση «FORUM Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και Εξοπλισμού» από τον ΕΒΕΑ.

Η πρόεδρος του επιμελητηρίου επισήμανε τη σημασία που έχει να αναδειχθεί η συμβολή του κλάδου της Ιατροτεχνολογίας στην οικονομία και την απασχόληση. Ο κλάδος αριθμεί περισσότερες από χίλιες επιχειρήσεις, που απασχολούν πολλές χιλιάδες εργαζομένους.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου:

  • Στο εμπόριο
  • Στην παραγωγή και εξαγωγή προϊόντων
  • Στην παροχή υπηρεσιών

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις δυσχέρειες που περιορίζουν την ανάληψη νέων παραγωγικών πρωτοβουλιών και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στον τομέα της Υγείας. Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ εξέφρασε την πρόθεση του επιμελητηρίου να συμβάλει στην άμβλυνση αυτών των εμποδίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι πέντε συλλόγων του κλάδου της Ιατροτεχνολογίας. Πρόκειται για τους:

  • ΣΕΙΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιολογικών Προϊόντων)
  • ΠΑΣΥΠΟΥ (Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού)
  • ΠΑΣΥΠΙΕ (Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών)
  • ΠΣΑΠΟ (Πανελλήνιος Σύλλογος Αδειούχων Προθετικών Ορθωτικών)
  • ΠΑΣΥΠΥ (Πανελλήνιος Σύλλογος Παρόχων Υγείας)

Ειδικότερα, συμμετείχαν από τον ΣΕΙΒ ο πρόεδρος ΔΣ Δημήτρης Νίκας, από τον ΠΑΣΥΠΟΥ ο πρόεδρος ΔΣ Ανδρέας Μπεκυράς και ο γενικός γραμματέας Αναστάσιος Πολιτόπουλος, από τον ΠΑΣΥΠΙΕ ο πρόεδρος ΔΣ Ευάγγελος Επιφάνης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κανελλόπουλος, από τον ΠΣΑΠΟ ο πρόεδρος ΔΣ Γιώργος Παπουτσής και η Ελένη Χρονοπούλου, από τον ΠΑΣΥΠΥ ο πρόεδρος ΔΣ Γιώργος Βιδάλης και ο αντιπρόεδρος ΔΣ Ιωάννης Θεοφανίδης.

Συμμετείχαν επίσης τα μέλη ΔΣ του ΕΒΕΑ Ανδρέας Μπεκυράς, Χάρης Λαμπρόπουλος, Ανδρέας Λεούσης, και στελέχη των αρμοδίων τμημάτων.