Εθελοντική αιμοδοσία από τους εργαζόμενους της Astellas Ελλάδος

  • Γιάννα Σουλάκη
Astellas
Με την είσοδο της νέας χρονιάς, ηχηρό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους αλλά και τους συνανθρώπους τους, έστειλαν οι εργαζόμενοι της φαρμακευτικής εταιρείας Astellas Ελλάδος, με την καθολική συμμετοχή τους στην 11η εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας.

Σε μια περίοδο, ειδικότερα μετά το πέρας των εορτών, όπου παρατηρείται έντονα η έλλειψη μονάδων αίματος, η μεγάλη ανταπόκριση των εργαζομένων, αποδεικνύει έμπρακτα τη δύναμη της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Από το 2009, οι εργαζόμενοι της Astellas έχουν δημιουργήσει τη δική τους Τράπεζα Αίματος, στο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς. Κάθε χρόνο πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο την ενίσχυση της, ώστε να καλύψει σε περίπτωση ανάγκης τους ιδίους, τις οικογένειες τους αλλά και τους συνανθρώπους τους. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία  με τους γιατρούς του Γ.Ο.Ν. Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι».

Αναφερόμενος στην εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων, ο κ. Χαράλαμπος Ναρδής, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas τόνισε σχετικά: «Η Astellas, έχοντας δεσμευτεί να προσφέρει στους ανθρώπους ένα καλύτερο μέλλον, κάνει πράξη αυτή τη δέσμευση, μέσα από την εταιρική της πρακτική. Κινητήριος δύναμη αποτελούμε όλοι εμείς οι άνθρωποι της οικογένειας της Astellas που συμμετέχουμε εθελοντικά στην αιμοδοσία, αναδεικνύοντας τη δύναμη της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Με την πρωτοβουλία αυτή, χαρίζουμε στους συνανθρώπους μας το βασικό συστατικό της ζωής και αναντικατάστατο θεραπευτικό μέσο, με μόνη πηγή του, τον άνθρωπο. Μία μονάδα αίματος μπορεί να σώσει ως και τρεις ζωές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν