Εθελοντικές δράσεις της DEMO σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Ρούλα Τσουλέα
DEMO
Η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με την Πρωτοβουλία ZERO HERO της HUMANNERA για την προστασία του περιβάλλοντος.

Δύο δράσεις καθαρισμού παραλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η φαρμακοβιομηχανία DEMO, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα ZERO HERO του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού HUMANNERA.

Οι δράσεις διεξήχθησαν στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης λειτουργίας και με αυξημένο αίσθημα της οικολογικής συνείδησης.

Συμμετείχαν συνολικώς 80 εργαζόμενοι της DEMO, μαζί με μέλη των οικογενειών τους και εθελοντές της Πρωτοβουλίας ZERO HERO. Οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν:

  • Στις 10 Ιουνίου 2023 στην παραλία Ντοβίλ- Καραμπουρνάκι στη Θεσσαλονίκη και
  • Στις 17 Ιουνίου 2023 στην παραλία στο Μεγάλο Καβούρι, στη Βουλιαγμένη

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν ως προς την αξία της χωριστής διαλογής των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και του zero-waste. Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες και καθάρισαν μεγάλο μέρος των παραλιών.

Σε μόλις δύο ώρες, συγκεντρώθηκαν 45 κιλά απορριμμάτων (μικρά πλαστικά, γόπες και άλλα μη-ανακυκλώσιμα υλικά). Τα απορρίμματα οργανώθηκαν και καταγράφηκαν σε τεχνολογία blockchain. Ύστερα οδηγήθηκαν προς ορθή διάθεση αποβλήτων και ανακύκλωση.

«Στη DEMO βασική μας δέσμευση είναι να λειτουργούμε υπεύθυνα προς το περιβάλλον και με τρόπο που να περιορίζει το οικολογικό μας αποτύπωμα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του προσωπικού αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία μας», δήλωσε η κυρία Ιωάννα Δέμου, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος στη DEMO ABEE.

Τις δράσεις φιλοξένησαν και επικρότησαν, με τη φυσική τους παρουσία, ο αντιδήμαρχος Καλαμαριάς, κος Στέλιος Ματσαρίδης και ο αντιδήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κος Μιχάλης Ανδριόπουλος.