Ερενητικά προγράμματα και επιχορηγήσεις για έρευνα στον διαβήτη

  • Iatropedia
Η Lilly ηγείται διεθνώς στη φροντίδα του διαβήτη από το 1923, τη χρονιά που κυκλοφόρησε την πρώτη εμπορικά διαθέσιμη ινσουλίνη παγκοσμίως. Στόχος της εταιρείας σήμερα είναι να καλυφθούν οι ποικίλες ανάγκες των ατόμων με διαβήτη, μέσα από έρευνες και συνεργασίες. Η έρευνα θα υποστηρίζεται μέσω της απονομής επιχορηγήσεων, ύψους έως και 100.000 ευρώ η κάθε μία, για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου. Ενθαρρύνονται ωστόσο να υποβάλουν αίτηση ακόμα και συμμετέχοντες σε μεγαλύτερα ερευνητικά προγράμματα που έχουν ανάγκη υψηλότερης χρηματοδότησης. Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Ιουλίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκεφτούν το σύνδεσμο http://www.europeandiabetesfoundation.org/–

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα του EFSD και της Lilly

Κατά την περίοδο 2014-2017, το Ευρωπαϊκό ίδρυμα για τη Μελέτη του Διαβήτη (EFSD) και η Lilly θα χορηγήσουν υποτροφίες ύψους 2,3εκατ. εκατομμυρίων για τη χρηματοδότηση της έρευνας.

Στόχος του προγράμματος, είναι η ενθάρρυνση των καινοτόμων ερευνών στο τομέα του διαβήτη και η αύξηση της κατανόησης του μεγέθους και της επιβάρυνσης της νόσου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αιτήσεις για βασικές ή κλινικές έρευνες μπορούν να κατατεθούν και από Έλληνες επιστήμονες έως την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.europeandiabetesfoundation.org

Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα των EFSD, JDRF και της Lilly Diabetes για το Διαβήτη Τύπου 1:

Οι EFSD, JDRF και Lilly Diabetes έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με στόχο την παροχή βασικής χρηματοδότησης της βιοϊατρικής και κλινικής έρευνας, ώστε να προάγουν την πρακτική εφαρμογή της επιστημονικής έρευνας στο Διαβήτη Τύπου 1.

Η έρευνα θα υποστηρίζεται μέσω της απονομής επιχορηγήσεων, ύψους έως και € 100.000 η κάθε μία, για διάστημα τουλάχιστον ενός έτους, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου. Ενθαρρύνονται ωστόσο να υποβάλουν αίτηση ακόμα και συμμετέχοντες σε μεγαλύτερα ερευνητικά προγράμματα που έχουν ανάγκη υψηλότερης χρηματοδότησης.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Ιουλίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκεφτούν το σύνδεσμο http://www.europeandiabetesfoundation.org/–

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων της EASD.

Το 22ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων της European Association for the Study of Diabetes (EASD), θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Dusseldorf της Γερμανίας στις 9-13 Νοεμβρίου 2015.

Υπό τη διοργάνωση του German Diabetes Center, Leibniz–Center for Diabetes Research του Πανεπιστημίου του Heinrich – Ηeinne και την υποστήριξη της Lilly Diabetes, αυτό το πρακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα προσφερθεί σε 16 εξαίρετους επιστήμονες κάτω των 40 ετών.

Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει μία ενδελεχή παρουσίαση τόσο του θεωρητικού υποβάθρου όσο & των πρακτικών μεθόδων που άπτονται της έρευνας για το Διαβήτη και την παχυσαρκία, με τελικό στόχο την εφαρμογή των νέων αυτών γνώσεων στα εκάστοτε οικεία ιδρύματα των συμμετεχόντων. Το φετινό πρόγραμμα επικεντρώνεται στο μεταβολικό φαινότυπο των ποντικών.

Ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων είναι η 30η Ιουνίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες, πλήρη επεξήγηση των κριτηρίων επιλογής και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το www.easd.org