Επίσημη πρόταση εξαγοράς του «Υγεία» κατέθεσε ο Αποστολόπουλος!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΥΓΕΙΑ
Με ανακοίνωσή της, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η εταιρεία "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε." γνωστοποιήσε ότι κατέθεσε επίσημη πρόταση εξαγοράς του 30% της εισηγμένης εταιρείας "Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία Α.Ε".

Η πρόταση εξαγοράς του «Υγεία» κατατέθηκε χθες και το εν λόγω ποσοστό αντιστοιχεί περίπου στην ελεύθερη διασπορά των μετοχών του.

Η «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε.» είναι βασικός μέτοχος του «Ιατρικού Αθηνών». Το τίμημα της πρότασης διαμορφώνεται σε 0,45 ευρώ ανά μετοχή.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της πρόθεση εξαγοράς του «Υγεία»

Υποβολή δημόσιας πρότασης της εταιρίας «Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών Α.Ε.» προς τους Μετόχους της εταιρίας

«ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ Α.Ε.»

Αθήνα 23/11/2017

H «Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.», μια εταιρία αμιγώς ελληνική, υπέβαλλε σήμερα προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση ποσοστού 30% της εισηγμένης εταιρίας Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία Α.Ε. (ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στην ελεύθερη διασπορά  των μετοχών της).

Οι αιφνίδιες και απρόβλεπτες από 8ετίας δυσμενείς συνθήκες δημοσιονομικής λιτότητας και με τα επιπρόσθετα εξοντωτικά μέτρα, των rebate και clawback,  κατέστησαν τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας ευάλωτο. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ελληνικές κλινικές να στοχοποιηθούν από ξένα κερδοσκοπικά funds.

Επιπλέον, μέσω συγκεκριμένων διαδικασιών και εξελίξεων στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι τράπεζες απέκτησαν συμμετοχές στον κλάδο της υγείας. Συνακόλουθα ανέκυψε η υποχρέωσή τους απέναντι στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να καταστήσουν, στο επόμενο διάστημα, συγκεκριμένες μονάδες και μάλιστα από τις σημαντικές του κλάδου, αντικείμενα πώλησης.

Η «Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.», βασικός μέτοχος της εισηγμένης Ιατρικό Αθηνών ΕΑΕ, ξεκινά, αρχής γενομένης από σήμερα, να υλοποιεί το στρατηγικό σχεδιασμό της. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την απόκτηση συμμετοχών και σε άλλες επιλεγμένες νοσηλευτικές μονάδες που ανήκουν σε εισηγμένες και μη εταιρίες. Κύριος σκοπός είναι να στηρίξει με τη μακροχρόνια εμπειρία, τεχνογνωσία και οικονομική της ευρωστία τις μονάδες στις οποίες θα συμμετάσχει, εξασφαλίζοντας έτσι ένα περιβάλλον λειτουργίας υψηλού επιπέδου, σταθερό και προβλέψιμο για όλο το εμπλεκόμενο σύστημα (τους ασθενείς, τους εργαζόμενους, τους γιατρούς, τις ασφαλιστικές εταιρίες, τους προμηθευτές, κ.λ.π.). Βεβαίως, στον ίδιο αυτό σκοπό εντάσσεται η θέληση και η προσπάθεια της εταιρίας  για τη διαφύλαξη της ελληνικότητας του ιδιωτικού κλάδου υγείας.

Το πρώτο βήμα του σχεδιασμού αυτού αφορά στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ και η δημόσια πρόταση για την απόκτηση ποσοστού 30% του μετοχικού της κεφαλαίου κατατέθηκε προκειμένου να αποκτηθεί μια άμεση στρατηγική συμμετοχή στην Εταιρεία.

Ο Προτείνων («Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.») προσφέρει ένα ιδιαίτερα υψηλό premium για την απόκτηση της στρατηγικής αυτής συμμετοχής, καθόσον το Προσφερόμενο Τίμημα των 0,45 Ευρώ ανά Μετοχή αντιστοιχεί σε κεφαλαιοποίηση 137.579.596 Ευρώ με το 30% να αποτιμάται σε 41.273.879 Ευρώ.

Το premium, σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της Μετοχής (22.11.2017), αντιστοιχεί σε 39,3%, ενώ σε σχέση με την  Μεσοσταθμισμένη Χρηματιστηριακή Τιμή Μετοχής (ΜΧΤΜ) εξαμήνου 29,4% και σε σχέση με τα χαμηλά του έτους 2017 σε 202%.

Ο Προτείνων φρονεί ότι δίνει στους Μετόχους τη δυνατότητα να αποκομίσουν, με βεβαιότητα και άμεσα, μεγάλες χρηματικές υπεράξιες, απεμπλέκοντας τους από το συστημικό ρίσκο του κλάδου και της χώρας και προεξοφλώντας έτσι σήμερα ένα καλό μελλοντικό σενάριο.

Η επίσημη ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.