Επιχειρηματικότητα και Υγεία και φέτος στο Metropolitan Expo

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με κεντρικό μήνυμα "Μαζί Αναδεικνύουμε τη Δύναμη της Άσπρης Μπλούζας" πραγματοποιήθηκε η 8η Διημερίδα + Έκθεση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ στις 18 και 19 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.

Ενθουσιώδης ήταν η συμμετοχή των συνέδρων με 6.731 συνολικές συμμετοχές φαρμακοποιών, γιατρών και επαγγελματιών υγείας. Ανάμεσα στα σημαντικά που ακούστηκαν αναφέρουμε:

-Την ανάγκη στροφής των φαρμακοποιών στην παροχή υπηρεσιών υγείας όπως υπηρεσίες που εντάσσονται στη Φαρμακευτική Φροντίδα (ενημέρωση ασθενών στην πάθηση και στο θεραπευτικό τους σχήμα, παρακολούθηση φαρμακοθεραπείας και φροντίδα συμμόρφωσης, εμβολιασμός, έλεγχος επιπέδου σακχάρου… κ.α) που αποτελεί πηγή ευθύνης για τη δημόσια υγεία.

-Ιδιαίτερα τονίστηκε από εκπροσώπους συλλογικών φορέων, η αναγκαιότητα όχι μόνο θεσμοθέτησης αυτών των υπηρεσιών από την πολιτεία, αλλά και η αποζημίωση του φαρμακοποιού από τον κρατικό φορέα ασφάλισης για τις υπηρεσίες του.

-Επίσης, στο Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι εξελίξεις στο επάγγελμα του ιατρού», οι συμμετέχοντες κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο καθηγητής κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Επ. Καθηγητής Παθολογίας, αναφέρθηκαν στον κίνδυνο «απογύμνωσης» των κρατικών νοσοκομείων από νέους και ικανούς επιστήμονες ιατρούς που θα πάρουν την σκυτάλη από τους παλιούς συναδέλφους τους.

XARAMH

Τόνισαν δε, ότι οι νέοι ικανοί επιστήμονες μεταναστεύουν και δεν υπάρχουν οι διάδοχοι για να εξασφαλίσουν το μέλλον της υγείας των πολιτών της χώρας μας.

-Οι επαγγελματίες υγείας σχολίασαν με ενθουσιασμό την ποικιλία των θεμάτων και παράλληλων εκδηλώσεων, την ποιότητα των ομιλιών και ομιλητών, την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, όπου πάνω απο 100 εταιρείες είχαν εντυπωσιακά περίπτερα.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε βράβευση των εταιριών που στηρίζουν την επιμόρφωση του επαγγελματία υγείας, μέσα από ψηφοφορία των ίδιων των συνέδρων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στις 3 πρώτες θέσεις αναδείχθηκαν κατά σειρά οι εταιρίες Pfizer, Pierre Fabre και Elpen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν