Ένα χάπι την ημέρα τη Σκλήρυνση κάνει πέρα! Όλες οι νεότερες εξελίξεις για την αποτελεσματικότητα των νέων θεραπειών.

  • Iatropedia
Για περισσότερα χρόνια φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικές οι νέες θεραπείες που κυκλοφορούν και στη χώρα μας και καταπολεμούν τα συμπτώματα της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Ειδικότερα με βάσει τα αποτελέσματα των τελευταίωβν μελετών για την ουσία φινγκολιμόδη, είναι αποτελεσματική και ασφαλή σε μακροχρόνια χορήγηση σύμφωνα με νέα δεδομένα επέκτασης συγκριτικής μελέτης φάσης ΙΙΙ.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο 22ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Νευρολογικής Εταιρείας (ENS), που πραγματοποιήθηκε στις 9 -12 Ιουνίου 2012 στην Πράγα

Δεδομένα επέκτασης συγκριτικής μελέτης ενός σκέλους με την ονομασία TRANSFORMS δείχνουν σταθερή μείωση υποτροπών και μείωση ρυθμού απώλειας εγκεφαλικής μάζας σε ασθενείς υπό συνεχή θεραπεία με φινγκολιμόδη έως και 4,5 χρόνια.

Στην συγκεκριμένη μελέτη παρατηρήθηκε μείωση των υποτροπών και των ευρημάτων στην μαγνητική τομογραφία σε ασθενείς που άλλαξαν αγωγή από το ιντερφερόνη βήτα-1α ΙΜ σε φινγκολιμόδη, για τη φάση επέκτασης της μελέτης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης επέκτασης έδειξαν ότι η φινγκολιμόδη χορηγούμενη μία φορά ημερησίως από του στόματος ήταν γενικά καλά ανεκτή με προφίλ ασφάλειας αντίστοιχο με τις εγκριτικές μελέτες.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012, περίπου 36.000 ασθενείς βρίσκονται σε αγωγή με φινγκολιμόδη τόσο στο πλαίσιο κλινικών μελετών όσο και σε εμπορική κυκλοφορία.

Νέα στοιχεία μακροχρόνιας χορήγησης της φινγκολιμόδης, της μόνης εγκεκριμένης από του στόματος θεραπείας για άτομα με υποτροπιάζουσες μορφές σκλήρυνσης κατά πλάκας (ΣΚΠ), δείχνουν ένα σταθερό όφελος αποτελεσματικότητας και ένα σταθερό προφίλ ασφάλειας με 4,5 έτη συνεχούς θεραπείας.