ELPEN: Στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα η εφετινή Ημέρα Εθελοντισμού

  • Ρούλα Τσουλέα
ELPEN
Οι εθελοντικές δράσεις της εταιρείας έχουν ως τομείς προτεραιότητας το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Διεξάγονται με την πολύτιμη βοήθεια των εργαζομένων της.

Στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα πραγματοποίησε την εφετινή, τέταρτη Ημέρα Εθελοντισμού της η φαρμακοβιομηχανία ELPEN. Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 1 Ιουλίου 2023, στο πλαίσιο του συνολικού προγράμματος που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσει την τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα διενεργείται με την ενεργό εμπλοκή των ανθρώπων της.

Η εφετινή εθελοντική δράση της ELPEN είχε ως στόχο την κάλυψη ορισμένων αναγκών του Ιδρύματος. Στη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν εργασίες σχετικές με τη συντήρηση και τον καλλωπισμό των χώρων του. Έγινε επίσης ανάπλαση του λαχανόκηπου, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τη δραματική πυρκαγιά του 2018.

Ειδικότερα, οι εθελοντές της ELPEN ασχολήθηκαν με το βάψιμο των εσωτερικών χώρων του κτιρίου όπου διαμένουν τα παιδιά. Ασχολήθηκαν επίσης με τη διαμόρφωση  του περιβάλλοντος χώρου.

Επιπλέον, επιμελήθηκαν την ανάπλαση λαχανόκηπου 100 τ.μ., φυτεύοντας 260 λαχανικά και αρωματικά φυτά. Τοποθέτησαν επίσης αυτόματο ποτιστικό σύστημα για την καλύτερη βιωσιμότητά τους.

Πλησίον του λαχανόκηπου εγκατέστησαν ένα κομποστοποιητή για την παραγωγή φυσικού λιπάσματος, που θα συμβάλλει στη συντήρησή του.

Παράλληλα με τις εργασίες της εθελοντικής δράσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς εθελοντές της ELPEN. Τα πιο μεγάλα παιδιά ασχολήθηκαν με την κατασκευή δύο επιτραπέζιων σκακιών. Τα πιο μικρά επιδόθηκαν στη δημιουργία σκιάχτρου που τοποθετήθηκε στο λαχανόκηπο.

Οι μικροί εθελοντές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα για την εκμάθηση σκακιού, τη διαμόρφωση ενός περιβολιού και τον τρόπο χρήσης ενός κομποστοποιητή.

Η ELPEN είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη Ημέρα Εθελοντισμού στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα και πριν από πέντε χρόνια. Με τομείς προτεραιότητας το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία και πολύτιμο αρωγό το ισχυρό εθελοντικό πνεύμα των ανθρώπων της, η εταιρεία θα συνεχίσει τη διεξαγωγή δράσεων που κινούνται στην κατεύθυνση αυτή.