Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Δέμος, ιδρυτής και πρόεδρος της DEMO

  • Ρούλα Τσουλέα
Σταύρος Δέμος
Η μεγάλη οικογένεια της DEMO θρηνεί την απώλεια του ιδρυτή και προέδρου της, Σταύρου Δέμου.

Γεννημένος στην Τρίπολη, από πατέρα Αρκά και μητέρα Αϊβαλιώτισσα, ο Σταύρος Δέμος σπούδασε Οικονομικά στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς και Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Άρχισε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα από ένα φαρμακείο στου Παπάγου. Το ανήσυχο πνεύμα του και η φιλοδοξία του, όμως, τον οδήγησαν στην ίδρυση της εταιρείας, η οποία αποτελεί σήμερα μια από τις πιο ισχυρές και αξιόπιστες φαρμακοβιομηχανίες διεθνώς. Κινητήριος δύναμή του ήταν το όραμά του για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Εργατικός και με πίστη στους ανθρώπους, ο Σταύρος Δέμος πρόσφατα διακρίθηκε ως πρωτεργάτης της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του κλάδου. Ωστόσο, το αληθινό κληροδότημα του Σταύρου Δέμου ήταν η αγάπη και ο σεβασμός που ενέπνεε στον περίγυρό του.

Επιδίωκε την προσωπική σχέση και είχε τον ρόλο μέντορα για πολλούς νέους ανθρώπους, τους οποίους συμβούλευε να έχουν θετική σκέψη, να βάζουν στόχους και να εργάζονται για τα όνειρά τους.

Με πλούσια συνδικαλιστική και φιλανθρωπική δράση, βραβευμένος πολλάκις για το κοινωνικό του έργο, ο Σταύρος Δέμος χαρακτηριζόταν από το αίσθημα δικαίου και την άσβεστη σπιρτάδα στα μάτια του.

Ο Σταύρος Δέμος ήταν εξαιρετικός οικογενειάρχης και η πυξίδα του, ήταν η συμβουλή του πατέρα του «Το αύριο είναι το σήμερα και το σήμερα είναι το χθες. Ό,τι είναι να κάνεις, κάν’το τώρα. Αύριο είναι αργά, το έχεις χάσει», την οποία έχει μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Την Πέμπτη η εξόδιος ακολουθία

Ο Σταύρος Δέμος έφυγε πλήρης ημερών, περιτριγυρισμένος από τους οικείους του. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Κεφαλάρι. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνων, ως ύστατος φόρος τιμής, τα χρήματα να κατατεθούν υπέρ του Εκκλησιαστικού Παντοπωλείου της Μητροπόλεως Κηφισίας.

Πληροφορίες σχετικά με τη δωρεά:

  • Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ (ΚΤΕΔ)
  • Εθνική Τράπεζα GR9201101410000014155800726
  • SWIFT/BIC ETHNGRAA GR9201101410000014155800726