ΕΕΦΑΜ: Ολοκλήρωση του 2ου mini-MBA in Pharma

  • Ρούλα Τσουλέα
mini-mba in Pharma
Τον δεύτερο κύκλο του ολοκλήρωσε το πρόγραμμα mini-mba in Pharma της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Management (ΕΕΦΑΜ).

Δύο χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης των στελεχών της φαρμακευτικής αγοράς συμπλήρωσε προ ημερών το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “mini-mba in Pharma” της ΕΕΦΑΜ.

Ο δεύτερος κύκλος της επιτυχημένης εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (ΕΕΦΑΜ) και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, επισφραγίστηκε και τυπικά τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019 με την τελετή αποφοίτησης της δεύτερης τάξης του “mini-mba in Pharma”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι τελικές ομαδικές εργασίες των αποφοίτων και απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά από το τμήμα Executive Development του Alba Graduate Business School.

Συνολικά, 25 στελέχη από 15 πολυεθνικές και ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, απέκτησαν νέα γνώση, εξοικειώθηκαν με τα τελευταία επιχειρησιακά μοντέλα λειτουργίας. Επίσης, οι συμμετέχοντες ήρθαν σε συναναστροφή και συνεργάστηκαν τόσο με διακεκριμένο faculty που συνδυάζει την διδακτική αριστεία με την αριστεία στην ακαδημαϊκή έρευνα όσο και με στελέχη άλλων εταιρειών και τμημάτων.

Μέσα από την παρακολούθηση του “mini-mba in Pharma” ανέπτυξαν τον τρόπο σκέψης τους και τις διοικητικές τους δεξιότητες, που αποτελούν σημαντικό εφόδιο για το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα, διεκδικώντας θέσεις αυξημένης ευθύνης – κάτι που έχει ήδη πραγματοποιηθεί από αποφοίτους του 1ου κύκλου.

«Πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων»

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΦΑΜ εκπροσώπησε ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος δηλώνοντας: «Το “mini-mba in Pharma” είναι ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων που όμως ταυτόχρονα εμπνέει, ενδυναμώνει και εκπαιδεύει τους ανθρώπους του Φαρμάκου, ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν επιτυχώς τις πολλές και διαφορετικές προκλήσεις του κλάδου.

»Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το δυναμικό και τα ταλέντα που υπάρχουν στο χώρο, “εκκολάπτοντας και προπονώντας” τους αυριανούς ηγέτες – και αναφέρομαι στα στελέχη που θα οδηγήσουν τη φαρμακευτική αγορά σε περαιτέρω ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον. Για αυτόν το λόγο, το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από ανθρώπους με εμπειρία και βαθιά γνώση της λειτουργίας της αγοράς, οι οποίοι γνωρίζουν τις σύγχρονες ανάγκες των συναδέλφων τους».

Στη συνέχεια, συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την προσήλωσή τους στην παρακολούθηση του προγράμματος αλλά και όλους τους συντελεστές του για την άψογη διοργάνωσή του.

Ευχαρίστησε επίσης τους “Champions”, το στοιχείο του προγράμματος που διασυνδέει το περιεχόμενο των τάξεων με διακεκριμένα στελέχη του χώρου, οι οποίοι επωμίζονται το ρόλο να γεφυρώσουν τη θεωρία με την πράξη, μέσα από διαλέξεις που γίνονται στο πέρας των μαθημάτων. Τέλος, ευχήθηκε στους αποφοίτους να αξιοποιήσουν το μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που τους παρέχει η συμμετοχή τους στο “mini-mba in Pharma”.

Ο Δρ. Κώστας Αξαρλόγλου, Πρύτανης, Καθηγητής Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων και Στρατηγικής, Alba Graduate Business School, The American College of Greece, δήλωσε: «Εν μέσω εξελίξεων και μεταβολών στο περιβάλλον της φαρμακευτικής αγοράς, το “mini-mba in Pharma” συνδυάζει αποτελεσματικά θεωρία και πράξη. Το διαφοροποιημένο πρόγραμμα σπουδών επιτρέπει την ολόπλευρη προσέγγιση των επιχειρηματικών πρακτικών στο φαρμακευτικό κλάδο. Η προσαρμογή του προγράμματος σπουδών στις ανάγκες των συμμετεχόντων, αλλά και η ευθυγράμμισή του με τις επιστημονικές εξελίξεις και τάσεις της αγοράς προσδίδουν στο “mini-mba in Pharma” ουσιαστική και αναμφισβήτητη αξία».

Τον Οκτώβριο 2019 ο 3ος κύκλος

Η επιτυχημένη πορεία του “mini-mba in Pharma” θα συνεχιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Συγκεκριμένα, ο 3ος κύκλος σπουδών αρχίζει τον Οκτώβριο 2019 και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020. Θα καλύψει συνολικά 16 μαθήματα στα εξής 4 Γνωστικά Αντικείμενα (Modules):

  • Module I: Foundations and Management
  • Module II: Digitalization, Agility & Disruption
  • Module III: Leadership
  • Module IV: Strategy

Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκμεταλλευτούν την προσφορά μειωμένων διδάκτρων για το πρόγραμμα, την περίοδο εγγραφών early bird έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για την εγγραφή στο Πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΕΦΑΜ.

Σημειώνεται ότι το “mini-mba in Pharma” μπορεί να ενταχθεί σε επιδότηση από το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,24.