Δωρεάν κατάψυξη ωαρίων στις υπαλλήλους της προσφέρει ως δώρο ελληνική εταιρεία

  • Ρούλα Τσουλέα
εταιρεία
Η γονιμότητα των γυναικών είναι αυξημένη στις ηλικίες κάτω των 30 ετών, αλλά μετά τα 35 έτη καταγράφει σημαντική φθίνουσα πορεία.

Δωρεάν κατάψυξη ωαρίων προσφέρει ως Χριστουγεννιάτικο δώρο στις υπαλλήλους της μία ελληνική εταιρεία, ακολουθώντας το παράδειγμα των γιγάντων της παγκόσμιας τεχνολογίας, όπως η Apple, η Google και το Facebook.

Όπως ανακοίνωσε η Κλινική Γένεσις, επέλεξε αυτό το πρωτότυπο δώρο, με στόχο να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες εταιρίες και να αρχίσει η ουσιαστική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το θέμα.

Η εταιρεία προσφέρει την κατάψυξη ωαρίων ως δώρο στις εργαζόμενές της σε Αθήνα, Θεσσαλία και Κρήτη. Με αυτό τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να καθυστερήσουν την τεκνοποίηση έως ότου αισθανθούν έτοιμες ή έως ότου το επιτρέψουν οι συνθήκες της ζωής τους, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η γονιμότητα της γυναίκας είναι αυξημένη στις ηλικίες κάτω των 30 ετών, ενώ μετά τα 35 έτη καταγράφει σημαντική φθίνουσα πορεία.

Στη σχετική ειδική εκδήλωση παρέστη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σχολίασε: «Από τη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας είχα την τύχη να καταλάβω καλά, πόσο η Ελλάδα πρωτοπορεί στον τομέα της τεχνητής γονιμοποίησης. Η τεχνητή γονιμοποίηση είναι μια σπουδαία ιατρική πράξη και σε εποχές με τόσο έντονο δημογραφικό πρόβλημα είναι και εθνικά αναγκαία. Αυτή η πρωτοβουλία μού αρέσει πολύ ως υπουργού Εργασίας. Είναι ένα ωραίο δώρο για τις εργαζόμενες».

Παράδειγμα προς μίμηση

«Πρόκειται για ένα δώρο που αφορά στις γυναίκες, οι οποίες μπορεί να μην θέλουν αυτή τη στιγμή να τεκνοποιήσουν. Επειδή το νεαρό της ηλικίας τους, τους δίνει τη δυνατότητα να ξαναβρούν αυτή την ευκαιρία με ασφάλεια αργότερα, νομίζω ότι ήταν η καλύτερη προσφορά από πλευράς της επιχείρησης», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

«Προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλες τις εργαζόμενες μας να καταψύξουν δωρεάν τα ωάριά τους, προκειμένου να διαφυλάξουν τη γονιμότητά τους αλλά και να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες ώστε να προσφέρουν κάτι αντίστοιχο στις υπαλλήλους τους στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Πάντος, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

«Ευχόμαστε και ελπίζουμε στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας τέτοιες πρακτικές να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση προκειμένου, αφενός να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του ολοένα και περισσότερο φθίνοντος αριθμού γεννήσεων, αλλά και να βοηθήσουν στη διατήρηση και ουσιαστικότερη εμπέδωση του δικαιώματος των γυναικών στις ενημερωμένες επιλογές που έχουν», κατέληξε.