Διεθνής διάκριση για το ιατρικό περιοδικό Arrhythmia and Electrophysiology Review

  • Ρούλα Τσουλέα
περιοδικό
Η ιατρική επιθεώρηση έχει έδρα σύνταξης το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και διευθυντή σύνταξης τον δρα Δ. Κατρίτση.

Δεκτό στην επίσημη λίστα JCR της ClarivateΤΜ, με τον εξαιρετικά υψηλό δείκτη αξιολόγησης Journal Impact Factor 3, έγινε το ιατρικό περιοδικό Arrhythmia and Electrophysiology Review (AER).

Πρόκειται για την επίσημη καρδιολογική επιθεώρηση της Βρετανικής Εταιρείας Καρδιακού Ρυθμού (BHRS). Έδρα σύνταξης του περιοδικού είναι το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ. Διευθυντής σύνταξης είναι ο δρ Δημοσθένης Κατρίτσης, διευθυντής της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΓΕΙΑ, η συγκεκριμένη διάκριση είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την νεοεισερχόμενη ιατρική επιθεώρηση.

Το Arrhythmia and Electrophysiology Review έχει μεγάλη απήχηση στον χώρο της Αρρυθμιολογίας. Βασικός στόχος του είναι η ενημέρωση των κλινικών και των επεμβατικών καρδιολόγων, καθώς αποτελεί πολύτιμο πόρο για νεότερα και εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τις αρρυθμίες και την Ηλεκτροφυσιολογία.

Το Journal Citation Reports (JCR) είναι ετήσια έκδοση της εταιρείας Clarivate Analytics. Περιέχει σημαντικά επιστημομετρικά δεδομένα για δημοσιεύσεις έρευνας που έχουν ανακοινωθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Η επιστημομετρία (Scientometrics) είναι το επιστημονικό πεδίο που εξετάζει ποσοτικές και ποιοτικές παραμέτρους της επιστήμης και της τεχνολογίας μέσω των δημοσιευμάτων της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας. Τα δεδομένα συλλέγονται από ψηφιακές βιβλιοθήκες του Παγκόσμιου Ιστού (internet).

Φωτογραφία: iStock