Διάκριση του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στα Healthcare Business Awards 2023

  • Ρούλα Τσουλέα
ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ
Ο Όμιλος βραβεύθηκε για δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος που πραγματοποιεί στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υπηρεσίες του.

Σημαντική διάκριση πέτυχε ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στα φετινά Healthcare Business Awards, κερδίζοντας Bronze Award στην κατηγορία «Υλοποίηση Δράσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος».

Εδώ και δύο χρόνια, ο Όμιλος εφαρμόζει Πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001:2015) στο σύνολο των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών του. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή του ίδιου συστήματος και στις δευτεροβάθμιες υπηρεσίες.

«Όπως φροντίζουμε την υγεία, οφείλουμε να φροντίζουμε και το περιβάλλον. Έχουμε αναγνωρίσει όλες τις περιβαλλοντικές πλευρές που αφορούν τις δραστηριότητες του Ομίλου. Εργαζόμαστε για τη συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής μας επίδοσης, εφαρμόζοντας κατάλληλα προγράμματα και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Προχωρούμε με σταθερά βήματα προς ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Νίκος Μαραθιάς, γενικός διευθυντής Λειτουργίας (COO) του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ μεριμνά για:

  • Την ορθή διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων
  • Την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων
  • Την ενημέρωση σε θέματα περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, στην ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ:

  • Ανακυκλώνεται το 100% του χαρτιού, των μελανιών εκτύπωσης και των μπαταριών
  • Αδρανοποιείται και ανακυκλώνεται μέσω ειδικά αδειοδοτημένου συνεργάτη, το σύνολο του μολύβδου που περιβάλλει τα ραδιοφάρμακα των εργαστηρίων Πυρηνικής Ιατρικής
  • Η διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων ακολουθεί  τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας

Επιπλέον, πραγματοποιούνται δράσεις μείωσης των παραγόμενων αποβλήτων και απορριμμάτων, ενώ λαμβάνονται μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού.

Κατά την απονομή των βραβείων, το Bronze Award στην κατηγορία «Υλοποίηση Δράσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος» παρέλαβαν η ΜαρίαΓερμενή, διευθύντρια Ποιότητας και η Βάνια Πολυμέρου, διευθύντρια Δικτύου Εργαστηρίων στον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.