Διάκριση της DEMO στον θεσμό True Leader της ICAP CRIF

  • Ρούλα Τσουλέα
DEMO
Συγκαταλέγεται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες για το 2022, στις 500 εταιρείες με τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου με βάση τον κύκλο εργασιών.

Για την παρουσία της στην ελληνική αγορά διακρίθηκε για μία ακόμα χρονιά η DEMO στον θεσμό True Leader της ICAP CRIF. Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση της στρατηγικής λειτουργίας της εταιρείας, στο απαιτητικό επιχειρηματικό πλαίσιο της περασμένης χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η DEMO συγκαταλέγεται στις 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες για το 2022. Συμπεριλήφθη επίσης στις 500 εταιρείες με τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού, έχοντας αυξήσει το προσωπικό μεταξύ 2021 και 2022.

Επιπλέον, η εταιρία βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις του κλάδου με βάση τον κύκλο εργασιών και αξιολογείται με υψηλή βαθμολογία ICAP CRIF.

«Παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις, η εταιρεία μας βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά τα τελευταία χρόνια. Από το 2021 υλοποιούμε ένα πολυσχιδές επενδυτικό πλάνο, το μεγαλύτερο στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Αυτή τη στιγμή η DEMO είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέσιμων των δημόσιων νοσοκομείων στην Ελλάδα, βάσει αριθμού τεμαχίων. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φαρμάκων σε τεμάχια στη χώρα, με εξαγωγές που ξεπερνούν το 80% της ετήσιας παραγωγής μας. Απασχολούμε περισσότερα από 1.400 άτομα, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις μας μέχρι το 2030 θα έχουμε ξεπεράσει τους 2.700», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Κοτσίφης, διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της DEMO ΑΒΕΕ κατά την παραλαβή του βραβείου.

Ο θεσμός True Leaders διοργανώθηκε για 13η χρονιά από την ICAP CRIF, την μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που είναι αναγνωρισμένη ως εταιρεία αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (CRA) από την Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών & Αγορών (ESMA).

Ως εξωτερικός οργανισμός πιστοληπτικών αξιολογήσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος, η ICAP CRIF αναδεικνύει ετησίως από το 2011 όλες τις εταιρείες και τους ομίλους που ικανοποιούν τα αντικειμενικά κριτήρια που θέτει ο θεσμός, χωρίς να παρεμβάλλεται η υποκειμενική γνώμη κάποιας επιτροπής ή ψηφοφορία.