DEMO: Πραγματοποιήθηκε η ολοήμερη εκπαιδευτική εκδήλωση «Business Days 2023»

  • Ρούλα Τσουλέα
DEMO
Ο θεσμός Business Days άρχισε στα μέσα της δεκαετίας του ’70, με φιλοσοφία τη σύνδεση μεταξύ του πανεπιστημίου και του κόσμου των επιχειρήσεων.

Ολοήμερη εκπαιδευτική εκδήλωση «Business Days» διοργάνωσε η φαρμακοβιομηχανία DEMO, συνεχίζοντας έναν θεσμό ο οποίος εδώ και δεκαετίες συνδέει το πανεπιστήμιο και τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνει σε συνεργασία με το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, 35 τελειόφοιτοι και απόφοιτοι θετικών και πολυτεχνικών σχολών είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το επιχειρείν της DEMO. Ξεναγήθηκαν επίσης στις μονάδες παραγωγής και στα σύγχρονα εργαστήρια. Τέλος, συζήτησαν για τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρει η εταιρεία.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία και τους χώρους παραγωγής της DEMO στο Κρυονέρι.  Τους συμμετέχοντες χαιρέτισε ο κύριος Δημήτρης Δέμος, διευθύνων σύμβουλος της DEMO ΑΒΕΕ. Ο κ. Δέμος αναφέρθηκε στην ιστορία της εταιρείας, τα στρατηγικά πλάνα για το μέλλον και τις αξίες που διαχρονικά διέπουν τη λειτουργία της DEΜΟ.

«Η αριστεία είναι σημαντική. Όμως η προσωπικότητα του καθένα μας πάντα υπερέχει. Η πολυπραγμοσύνη, τα ποικίλα ερεθίσματα και το πηγαίο ενδιαφέρον για μάθηση είναι αυτά που συνθέτουν έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο θεσμός Business Days διαγράφει πολυετή ιστορία. Άρχισε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από τον κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο, π. καθηγητή ΑΣΟΕΕ. Η φιλοσοφία ήταν η σύνδεση μεταξύ του πανεπιστημίου και του κόσμου των επιχειρήσεων. Ο στόχος είναι η ολοκληρωμένη κατάρτιση των φοιτητών, με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις.

Και πρόγραμμα υποτροφιών

Με την υλοποίηση δράσεων που στηρίζουν την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, η DEMOεπιβεβαιώνει τον στρατηγικό προσανατολισμό της να αποτελεί κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη του ελληνικού φαρμακευτικού κλάδου και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, δίνοντας κίνητρα και ευκαιρίες στο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία έχει δημιουργήσει εδώ και 6 χρόνια το πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης «Start Your Journey» για να ενισχύσει αριστούχους νέους και νέες επιστήμονες έως 29 ετών στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα με στόχο την προαγωγή της επιστήμης, την ενίσχυση του φαρμακευτικού κλάδου και τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους στην Ελλάδα.