Chiesi Hellas: Περιβαλλοντική δράση στο πλαίσιο του προγράμματος «We Act-Day»

  • Ρούλα Τσουλέα
Chiesi
Εργαζόμενοι απ' όλες τις θυγατρικές του Ομίλου Chiesi συμμετέχουν εθελοντικά, μία ημέρα κάθε χρόνο, σε δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στο περιβάλλον

Περιβαλλοντική δράση στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος «We Act-Day» πραγματοποίησε για μία ακόμα χρονιά η Chiesi Hellas.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας του Ομίλου Chiesi. Εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία αμοιβαίας ωφέλειας. Άρχισε το 2018 ως απάντηση του Ομίλου στην επείγουσα ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Μια ημέρα κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι όλων των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου συμμετέχουν εθελοντικά σε δράσεις με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Όπως ανακοίνωσε η Chiesi Hellas, η εφετινή δράση της ήταν αφιερωμένη στην αξία της δενδροφύτευσης. Γι’ αυτήν επελέγησαν τα Τρίκαλα, διότι είναι μια από τις 100 κλιματικά ουδέτερες και «έξυπνες» πόλεις της Ε.Ε., σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων. Οι εθελοντές της Chiesi φύτεψαν 100 μεγάλα δέντρα σε έκταση 4 στρεμμάτων στον οικισμό των Καρυών. Οι Καρυές είναι παραποτάμια, υπό ανάπλαση περιοχή, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα δέντρα που φυτεύτηκαν ήταν φράξοι, βελανιδιές, τίλιο, σοφορά, συκαμινιές, ιπποκαστανιές, βελανιδιές αριές, κουτσουπιές, κουκουναριές, κυπαρίσσια κ.ά.

Με τη δράση αυτή αναβαθμίστηκαν οι όχθες του Ληθαίου ποταμού και υποστηρίχθηκε το έργο του Δήμου για ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Στο «Μονοπάτι του Ασκληπιού»

Το προσωπικό του τμήματος Αστικού Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου είχε προετοιμάσει το έδαφος και το σύστημα υπόγειας άρδευσης. Οι 77 εργαζόμενοι της Chiesi Hellas πραγματοποίησαν τη φύτευση, παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Δημήτρη Παζαΐτη και Γιώργο Καταβούτα και του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Χάρη Καλλιάρα.

Την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι της Chiesi Hellas περιηγήθηκαν στο «μονοπάτι του Ασκληπιού», του πρώτου γιατρού της αρχαιότητας. Πρόκειται για μία διαδρομή που περνά από δάσος με αιωνόβιους πλατάνους, προστατευόμενα είδη χλωρίδας και πανίδας, και φαρμακευτικά άγρια βότανα. Το διασχίζουν τα νερά του Κεφαλοπόταμου, ενώ στην πορεία περνάει και από τις ιστορικές δριστέλες (υδροτριβεία).

Ο κ. Άγγελος Πατσιατζής, μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) «Κεφαλοπόταμος», που ιδρύθηκε με στόχο την ανάδειξη του μονοπατιού και του φυσικού πλούτου της περιοχής, ξενάγησε τους εργαζόμενους στο μονοπάτι και μοιράστηκε μαζί τους ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Η δράση αυτή ήταν μια ευκαιρία επανασύνδεσης των εργαζομένων, μετά την διετή κοινωνική αποστασιοποίηση, που επέβαλε η πανδημία, αναφέρει η Chiesi Hellas.