Bristol Myers Squibb: Υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών στη μάχη κατά του κορωνοϊού

  • Iatropedia newsroom
Bristol Myers Squibb
Την έμπρακτη υποστήριξή της στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 προσφέρει στην Ελλάδα και διεθνώς η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb.

Την υποστήριξή της σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς οι οποίοι υλοποιούν δράσεις για την ανακούφιση των πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, προσφέρει η Bristol Myers Squibb.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τους παρέχει οικονομική υποστήριξη συνολικού ύψους 100.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται η υποστήριξη της BMS Ελλάδας και η ισόποση συνεισφορά από το Ίδρυμα της Bristol Myers Squibb.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστηρίζει:

  • Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την προμήθεια υγειονομικού και προστατευτικού υλικού. Το υλικό θα διατεθεί σε δημόσιες υγειονομικές μονάδες, βάσει της χαρτογράφησης και της ιεράρχησης των αναγκών και των προτεραιοτήτων που έχει υποδείξει το Υπουργείο Υγείας.
  • Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.) για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου. Η εταιρεία συνεισφέρει στην κάλυψη απαραίτητων λειτουργικών αναγκών σε διαφορετικά πεδία δράσης. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η υποστήριξη κινητών μονάδων Ε.Ε.Σ., η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους άστεγους της Αθήνας, η θερμομέτρηση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, το προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, η παροχή Υπηρεσιών Υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο κ.ά. Ο Ε.Ε.Σ. προσφέρει ανθρωπιστικό έργο στην Ελλάδα από το 1877.
  • Τους Γιατρούς του Κόσμου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς θα υποστηριχθεί η λειτουργία προγράμματος βοήθειας εξ αποστάσεως. Το πρόγραμμα θα παρέχει συμβουλευτική υγείας και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ηλικιωμένους ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Οι ασθενείς διαβιούν μόνοι και δεν έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν βοήθεια από συγγενικά τους πρόσωπα. Παράλληλα, θα υποστηριχθεί η λειτουργία του Ανοικτού Πολυϊατρείου της Οργάνωσης για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Η δωρεά θα συμβάλλει επίσης στην κάλυψη λειτουργικών αναγκών της νέας Δομής Φιλοξενίας και κλινικής για τη στέγαση και την ιατρική περίθαλψη άστεγων ατόμων στην Αθήνα.

Πολύπλευρη δράση και διεθνώς

Η κυρία Ελισάβετ Προδρόμου, Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδος δήλωσε σχετικά: «Πιστοί στην αποστολή και στις αξίες μας, αναλαμβάνουμε πολύπλευρη δράση για την  προάσπιση της δημόσιας υγείας και την υποστήριξη του ελληνικού Συστήματος Υγείας. Τηρώντας την υπόσχεσή μας να παρέχουμε απρόσκοπτα τα φάρμακά μας στους ασθενείς στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τη νέα αυτή πρόκληση για τη δημόσια υγεία απαντώντας στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, εστιάζοντας στην ανεύρεση λύσεων και οδηγούμενοι από το πιο ισχυρό κίνητρο: να βοηθάμε τον Άνθρωπο».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η BMS και το Ίδρυμα της Bristol Myers Squibb έχουν παράσχει οικονομική βοήθεια άνω των 20 εκατ. δολαρίων σε περισσότερες από 25 χώρες. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται δωρεές σε ανθρωπιστικούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Η BMS συνεργάζεται στενά με ερευνητικά κέντρα για την ανακάλυψη πιθανών μορίων για την πρόληψη ή θεραπεία της νόσου COVID-19. Επιπρόσθετα, διερευνά κατά πόσον ορισμένα προϊόντα της μπορούν να συμπεριληφθούν σε κλινικές δοκιμές.

Η εταιρεία έλαβε επίσης εγκαίρως μια σειρά μέτρων, χάρη στα οποία δεν παρατηρήθηκε καμία διακοπή στην εμπορική αλυσίδα εφοδιασμού της. Με αυτό τον τρόπο τήρησε την υπόσχεση προς τους ασθενείς και τους παρόχους υπηρεσιών υγείας να διασφαλίζει την απρόσκοπτη διάθεση των φαρμάκων της.

Τέλος, το εργατικό δυναμικό της BMS συνεισφέρει εμπράκτως στις εθνικές προσπάθειες αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, παρέχοντας εθελοντική εργασίας σε τοπικά νοσοκομεία. Υποστηρίζει επίσης ανθρωπιστικούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν