Bristol Myers Squibb: Νέος Patient Advocacy & Communications Manager 

  • Ρούλα Τσουλέα
Bristol Myers Squibb
Τη θέση ανέλαβε ο ψυχολόγος Υγείας Σοφοκλής Χάνος. Υπήρξε επί σειρά ετών διευθυντής των Athens και Thessaloniki Checkpoints για την HIV/AIDS λοίμωξη.

Αλλαγή σκυτάλης στον τομέα Επικοινωνίας της φαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb Ελλάδος. Ο κ. Σοφοκλής Χάνος ανέλαβε από την 1η Ιουνίου τη θέση του Patient Advocacy & Communications Manager.

Η κυρία Νασίτα Γρανά, η οποία έως πρότινος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση, τέθηκε Επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων για την Κεντρική Ανατολική Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ και την Ινδία της Bristol Myers Squibb. Βάση της θα παραμένει η Ελλάδα.

Ο κ. Σοφοκλής Χάνος είναι ψυχολόγος Υγείας. Επί περισσότερα από επτά χρόνια ήταν διευθυντής των Athens και Thessaloniki Checkpoints. Πρόκειται για τα πρώτα στη χώρα μας Κοινοτικά Κέντρα Πρόληψης & Εξέτασης για τον HIV και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ο κ. Χάνος είχε ενεργό συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ενώ συμμετείχε σε ομάδες εργασίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Με τον τρόπο αυτό εξασφάλισε την σταθερή παρουσία των ζητημάτων που σχετίζονται με την HIV/AIDS λοίμωξη, ως μείζονος ζητήματος δημοσίας Υγείας, στην ατζέντα των φορέων χάραξης πολιτικής της χώρας μας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χάνος ασχολήθηκε με δραστηριότητες που στόχευαν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα πρόληψης και καταπολέμησης του κοινωνικού στίγματος του HIV. Σχεδίασε επίσης και εφήρμοσε ισχυρές καμπάνιες ενημέρωσης. Συνεργάστηκε επίσης με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς οργανισμούς για την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων. Τα αποτελέσματα των προγραμμάτων αυτών αξιοποιήθηκαν στην Ελλάδα και διεθνώς για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των οροθετικών ατόμων και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Ο κ. Χάνος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Ψυχολογία Υγείας από το London City University. Κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας από το Goldsmith’s College, University of London, και πτυχίο Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας από την Φιλοσοφική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.