Bristol Myers Squibb: Διπλή βράβευση για την καμπάνια της αιμοδοσίας και της θαλασσαιμίας

  • Ρούλα Τσουλέα
BMS
Η εταιρεία βραβεύθηκε για την ενημερωτική εκστρατεία «Κάποιοι χρειάζονται αίμα. Μήπως έχεις ό,τι χρειάζονται;» που διεξάγεται την τελευταία διετία σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Με δύο κορυφαίες διακρίσεις βραβεύθηκε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb Ελλάδας (BMS) για την ενημερωτική εκστρατεία για τη θαλασσαιμία και την εθελοντική αιμοδοσία «Κάποιοι χρειάζονται αίμα. Μήπως έχεις ό,τι χρειάζονται;».

Η εταιρεία βραβεύθηκε στα Healthcare Business Awards 2022. Έλαβε χρυσό και πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία «Επικοινωνία» της θεματικής ενότητας «Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις». Το πλατινένιο βραβείο αποτελεί την ύψιστη διάκριση στη συγκεκριμένη ενότητα.

Όπως ανακοίνωσε η BMS, «με τη σημαντική αυτή διπλή βράβευση, αναγνωρίζεται η έμπρακτη και συστηματική συμβολή της στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και στην υποστήριξη των δικαιωμάτων των ασθενών που υποβάλλονται σε συχνές μεταγγίσεις αίματος».

Η ενημερωτική εκστρατεία διεξάγεται την τελευταία διετία σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Τελεί υπό την αιγίδα:

  • Της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας–Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ)
  • Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ).

Στόχος της καμπάνιας είναι να υπογραμμίσει το διογκούμενο πρόβλημα της ανεπάρκειας μονάδων αίματος στην Ελλάδα. Αναδεικνύει επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με β-θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία), η ζωή των οποίων εξαρτάται από τις μεταγγίσεις.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας της BMS οι πολίτες παρακινούνται να συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια διασφάλισης επάρκειας αίματος μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τα μηνύματα αυτά μεταφέρονται στο κοινό μέσω του ενημερωτικού ιστοτόπου www.kapoioixreiazontaiaima.gr, όπου υπάρχουν:

Πολυδιάστατη προσπάθεια

Η ενημερωτική εκστρατεία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους με δωρεά της BMS Ελλάδας προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Η δωρεά θα πραγματοποιηθεί ως ένδειξη αναγνώρισης και ευχαριστίας προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες που στηρίζουν εμπράκτως τους συνανθρώπους μας.

«Η σημαντική διάκριση της καμπάνιας «Κάποιοι χρειάζονται αίμα. Μήπως έχεις ό,τι χρειάζονται;» στον καταξιωμένο θεσμό Healthcare Business Awards, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς στη BMS Ελλάδας», δήλωσε η κυρία Ελισάβετ Προδρόμου, γενική διευθύντρια της BMS Ελλάδας.

Και συνέχισε: «Πρόκειται για την αναγνώριση της πολυδιάστατης προσπάθειας για την εδραίωση μιας ισχυρής νοοτροπίας εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των εξαρτώμενων από μεταγγίσεις ασθενών. Έχοντας ως έμπνευση το σθένος τους απέναντι στις προκλήσεις που δημιουργούν συνδυαστικά το φορτίο της νόσου και η ανεπάρκεια μονάδων αίματος, θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, παραμένοντας ταυτόχρονα προσηλωμένοι στη διασφάλιση της πρόσβασης κάθε ασθενούς σε νέας γενιάς καινοτόμες θεραπείες που βελτιώνουν τη ζωή τους».