BMS: Νέα πρωτοβουλία για την αύξηση της εθελοντικής αιμοδοσίας

  • Ρούλα Τσουλέα
BMS
Σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Bloode διοργανώνει ετήσιο πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας

Ένα ετήσιο πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας με τίτλο «Αιμείς για Αιμάς» πραγματοποιεί η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας. Σκοπός του προγράμματος είναι η αύξηση του ποσοστού εθελοντικής αιμοδοσίας μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Bloode.

Όπως αναφέρει η BMS σε ανακοίνωσή της, η Ελλάδα ανήκει στις έξι ευρωπαϊκές χώρες που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών τους για αίμα. Ετησίως, η χώρα μας χρειάζεται 550.000 έως 600.000 μονάδες αίματος. Εν τούτοις, μόλις το 65% αυτών των αναγκών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.

Η BMS έχει ισχυρή παρουσία στην Αιματολογία. Γι’ αυτό τον λόγο αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προσπάθεια για αύξηση των αποθεμάτων αίματος στην Ελλάδα, υλοποιώντας εσωτερικές δράσεις αιμοδοσίας, αλλά και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης του κοινού. Η πρωτοβουλία «Αιμείς για Αιμάς» αποτελεί το επόμενο βήμα σε αυτήν την παράδοση.

Τι συμπεριλαμβάνει το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει τη διοργάνωση τριών εσωτερικών δράσεων αιμοδοσίας κατά τη διάρκεια του έτους. Στο πλαίσιό τους οι εργαζόμενοι θα προσφέρουν αίμα για την ενίσχυση της Εταιρικής Τράπεζας Αίματος.

Η Τράπεζα Αίματος της BMS λειτουργεί εδώ και δύο δεκαετίες, καλύπτοντας τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικείων τους.

Οι εν λόγω δράσεις θα πραγματοποιηθούν τις περιόδους που καταγράφονται οι μεγαλύτερες ελλείψεις στα αποθέματα αίματος σε εθνικό επίπεδο, δηλαδή:

  • Απρίλιο
  • Ιούλιο
  • Δεκέμβριο

Απώτερος στόχος των δράσεων αυτών είναι η αύξηση των αποθεμάτων της εταιρικής τράπεζας αίματος, ούτως ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και σε έκτακτες εκκλήσεις για μονάδες αίματος σε περιπτώσεις που κινδυνεύουν οι ζωές συνανθρώπων μας.

Και ανοικτές δράσεις

Το πρόγραμμα της BMS «Αιμείς για Αιμάς» συμπεριλαμβάνει επίσης:

  • Την διεξαγωγή εσωτερικής εκστρατείας ενημέρωσης και υποστήριξης των εργαζομένων-εθελοντών αιμοδοτών
  • Την υποστήριξη της διοργάνωσης τριών ανοικτών δράσεων αιμοδοσίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βριλησσίων

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στους εργαζόμενους της εταιρείας σε εσωτερική ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από μέλη της ομάδας Bloode για το διογκούμενο πρόβλημα της ανεπάρκειας αίματος στην Ελλάδα. Είχαν επίσης την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους σε επαγγελματίες Υγείας, όσον αφορά θέματα προετοιμασίας πριν τη δωρεά αίματος.